Bademli Şeftali Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Şeftali TatlısıMalzemeler: 5 şefatli 10 çorba k toz şeker 1 su b süt 1 poşet toz şanti badem yeşil fıstık Hazırlanışı: 5 adet şeftelinin kabuklarını soyun ve ortadan kesinFırın kabına şeftalileri yerleştirinŞeftalilerin üzerlerine 1 çorba kaşığı toz şeker ilaveÜzerine yağlı kağıt ile kaplayın ve edip önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirinÜzeri için bir kapta 1 su bardağı süt ile toz şantiyi çırpın Fırından şeftalileri çıkartıp servis tabağına alınŞeftalilerin üzerine badem ilave edinÜzerine toz şantiyi ekleyinŞantinin üzerine yeşil fıstık ile süsleyip servis edin |
|