Karagöz Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karagöz TatlısıKaragöz Tatlısı =MALZEMELER= 250 gr süt 250 gr tereyağı 1 çay bardağı şeker 30 gr yaş hamur mayası 2 çorba kaşığı kakao Aldığı kadar un Şurubu: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su =HAZIRLANIŞI= 1- Tereyağı eritilir 2- Ilık süt ile maya da eritilir Şeker ve tereyağı süte katılıp karıştırılır Un ilave edilerek yoğrulup orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir Mayalanmaya bırakılır 3- Mayalandıktan sonra hamur iki parçaya bölünüp bir parçası kakao ile yoğrulur 4- Hamur tahtasına un serpilip beyaz hamur oklava ile kare şeklinde açılır Kakaolu hamur da aynı şekilde oklava ile büyütülüp açılan beyaz hamur üzerine yerleştirilip yuvarlanarak rulo gibi sarılır 5- Uzun rulo hamur 2 santim kalınlığında parçalara ayrılır Yağlanmış fırın tepsisine tatlılar yerleştirilir 6- Yarım saat mayalandırılıp kızgın fırına verilerek pişirilir 7- Fırından çıkarılıp hamur ılık hale gelince ılık şerbet de dökülüp şerbeti çektirilir Şurubu: 1- Tencereye şeker ile su konulup kaynatılır Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır |
|