Kaymaklı Çerkez Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Çerkez TatlısıMalzemeler: 4 su b un yarım p yaşmaya 1 çay b irmik 1 çay b süt 2 yumurta 125 gr margarin 2 çorba k yoğurt 2 çorba k tozşeker İç malzemesi için: 15 su b ceviz 1 yumurta 1 çorba k un Şerbeti için: 5 su b tozşeker 4 su b su 1 dilim limon Üzeri için: yeşil fıstık kaymak Hazırlanışı: 4 su b un karıştırma kabına alınarak ortası havuz şeklinde açılır İçerisine maya, yumurta ve süt konulur İrmik ve toz şeker unun kenarlarına serpilerek havuzdan itibaren karıştırılmaya başlanır Karıştıktan sonra içerisine yumuşamış margarin ve yoğurt da eklenerek hamur yoğrulur Hazırlanan hamur bir süre mayalandırılırken diğer taraftan iç harcı hazırlanır Bunun için; karıştırma kabına ince çekilmiş ceviz, un ve yumurta alınarak iyice karıştırılır Hazırlanan hamur uzun bir şekilde açılır İç harç uzun bir fitil gibi sarılarak hamurun üzerine uzunlamasına gelecek şekilde konularak rulo yapılırBir süre bu şekilde bekletildikten sonra birer parmak aralıklarla kesilerek yağda kızartılır İlk sıcaklığı çıkınca üzerine kaymak ve yeşil fırtık konularak servis yapılır |
|