Portakal Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal TatlısıMalzemeler: HAMURU İÇİN: 1 çay b sıvıyağ 1 çay b margarin 1 çay b irmik 1 tatlı k kabartma tozu 1 yumurta 1 çay b portakal suyu 1 portakal kabuğu rendesi 3 çorba k pudra şekeri alabildiği kadar un İç harcı için: Ceviz Tarçın Şerbeti için: 3 su b toz şeker 2 su b su 1 su b portakal suyu Hazırlanışı : Hamuru için karıştırma kabına 1 adet yumurtayı kırınÜzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,1 portakal kabuğu rendesi 1 çay bardağı eritilmiş margarini,1 çay bardağı portakal suyu ilave edip karıştırınÜzerine 10 çorba kaşığı tepeleme un ve 1 çay bardağı irmik,3 çorba kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşıpı kabartma tozu ilave edin ve karıştırma ya devam edin Hamuru merdane ile açınDaha sonra bir su bardağının ağzıyla yuvarlak hamurlar kesinDaha sonra hamurların 3 tanesini üst üste getirin Hamurların içine 1 adet ceviz ve tarçın ilave edinHamurları sarıp rulo yapıp gül şekli verinDaha sonra hamurları 2 ye kesinFırın kabına gül şeklini verdiğiniz portakal tatlılarını ilave edinÖncden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirinŞerbeti iin tencerye 3 su bardağı süt,2 su bardağ ısu ve 2 portakal rendsive 1 su bardağı portakal suyu ilave edip şerbeti kaynamaya bırakınFırından tatlıyı çıkartın ve üzerine şerbetiilave edinPoratakl tatlısı şebetini çektikten sonra servis edin |
|