Peynirli Kayisili Tatlı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Kayisili TatlıMalzemeler: 300 gr milföy hamuru 120 gr kuru kayısı 100 ml portakal suyu 50 ml badem likörü nohut 400 gr ricotta peyniri 5 adet yumurta (4 tanesinin sarısı 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 paket şekerli vanilin 70 gr şeker 100 gr kayısı marmelatı tuz Ricotta yerine lor peyniri de kullanabilirsiniz Hazırlanışı: Milföy hamurlarını yan yana koyup çözülmesini bekleyin Kayısıları küp doğrayın Portakal suyu ve likör ile bir taşım kaynatın 20 dakika dinlendirin 200 gr milföy dilimlerine ince bir tabaka halinde su sürün ve üst üste koyun Hafif unlu aaagahta 30 cm çapında açın 26 cm çapındaki yağlanmış tart kalıbına yayın Çatalla birçok kere delin üstüne kağıt serip nohutla kaplayın 180°C’de ısıtılmış fırının 2 rafında 15 dakika pişirin kağıt ve nohutları çıkarıp 5-7 dakika daha pişirin Kalan hamuru unlu aaagahta ince açın ve 1 cm kalınlığında şeritlere kesin Kayısıları süzün suyunu saklayın Ricotta 1 yumurta 3 yumurta sarısı portakal kabuğu rendesi ve şekerli vanilini mikserle 5-7 dakika krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Kayısıdan bir kaşık ayırıp kalanını ekleyip karıştırın 4 yumurta beyazını bir tutam tuz ile katı olana kadar çırpın şekeri yavaş yavaş ekleyip 3 dakika daha çırpın peynirli karışıma ilave edin Karışımı hamurun içine yayın düzleştirin Şerit hamurları üzerine kafes şeklinde yerleştirin bir kaşık kayısıyı serpiştirin 1 yumurta sarısını 1 kaşık su ile çırpın Şerit hamurların üzerine sürün Tartı aynı ısıda 40 dakika daha pişirin Marmelatı ve likörlü portakal suyunu 1/2 dakika kaynatın Sıcak pastanın üstüne sürün Kalıbın içinde ılındıktan sonra çıkartıp servis yapın |
|