İrmikli Balkabaklı Pasta |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Balkabaklı PastaMalzemeler: 4 su b süt 7 çorba k toz şeker 7 çorba k irmik 1 paket vanilya Kabaklı Harç için: 1800 gr Balkabağı 2,5 su b toz şeker 1 paket petibör bisküvi 1 su b ceviz Üzeri için: Yeşil fıstık fındık hindistan cevizi Hazırlanışı: Kabukları soyulmuş olan net 1800 grbalkabağını kare olarak kesinTencereye balkabaklarını ilave edinÜzerine 25 su bardağı toz şeker ilave edin ve balkabağını pişirinBalbakablar piştikten sonra ezinDaha sonra üzerine iri parçalanmış olan 1 su bardağı cevizi ilave edinÜzerine elinizle parçalayıp kırılmış olan 1 paket petibör bisküviyi ilave edinve karıştırın Tencereye 4 su bardağı sütü alın Üzerine 7 çorba kaşığı toz şeker,7 çorba kaşığı irmik Ve 1 paket vanilyayı ilave edinSürekli karıştırarak irmikli pudingi pişirinYuvarlak bir çemberi servis tabağına yerleştirinÇemberin zemin kısmına irmikli pudingi İlave edinİrmikli muhallebenin üzerine balkabağını ilave edinBalkabağının üzerini yeşil fıstık,hindistan cevizi ve fındık ile süsleyinTatlınız soğuduktan sonra çemberinden çıkartın ve soğuk olarak servis edin |
|