Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armut, karamelize, milföylü, tatlısı

Milföylü Karamelize Armut Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Karamelize Armut Tatlısı



armut tatlısı nasıl yapılır - milföy ile armut tatlısı - milföylü armutMalzemeler:


3 adet iri yumuşak armut

1 çay bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı kahvaltılık tereyağı

4 adet milföy hamuru

1 çorba kaşığı pudra şekeri


Yapılışı:


Tereyeğı ve toz şeker tavaya konur Üzerine soyulmuş, çekirdeklerri çıkarılmış ve dilimlenmiş armutlar eklenir Kısık ateşte armudun rengi dönene kadar ara sıra karıştırarak pişirilir Armutlu karışım uygun büyüklükteki bir fırın kabına aktarılır Milföy hamurlarının ikisi üste ikisi alta konur Unlu zeminde merdane ile fırın kabının büyüklüğünde açılır, armutlu karışımı örtecek şekilde yerleştirilir Tatlı önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir Milföy hamuru pembeleşene kadar pişirilir Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.