![]() |
Ahududulu Jöleli Armut Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahududulu Jöleli Armut TatlısıAhududulu Jöleli Armut Tatlısı Tarifi - Ahududulu Jöleli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır - Ahududulu Jöleli Armut Tatlısı Malzemeleri Kullanılacak malzeme (8 kişi için): 8 iri armud, 1/2 küçük paket ahududu jölesi, 8 çorba kaşığı toz şekeri, 1 kahve kaşığı vanilya, 16 tane (veya şekerleme) ahududu, Yapımı: Armutları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ![]() ![]() ![]() Armutlar hafifçe yumuşayacak kadar kaynadıktan sonra kabı ateşten indirin ![]() ![]() ![]() Armuttan artan şurubu kullanarak jöle paketindeki tanımlamaya uyarak jöleyi hazırlayın ![]() ![]() Jöle soğuyup da sertleşmeye başlayacağı sırada armutların üstünü jöleyle örtün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|