Balparmak Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balparmak TatlısıBalparmak Tatlısı ]Malzemeler : 2 yumurta Yarım su bardağı tozşeker 1 paket yumuşamış margarin 1,5 paket kabartma tozu 4,5 su bardağı un Yarım kase irmik Şerbeti için : 3,5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su 1/4 limon suyu Yapılışı : - Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları, oda sıcaklığında erimiş margarini, şekeri ilave edip yoğuralım - Unu ve kabartma tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım - Hamurdan parmak inceliğinde 5'er cm lik çubuklar yapalım - Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim - Isıtılmış 190 derece ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene kadar pişirelim - Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim Afiyet Olsun |
|