Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balparmak, tatlısı

Balparmak Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balparmak Tatlısı



Balparmak Tatlısı

]Malzemeler :




2 yumurta


Yarım su bardağı tozşeker


1 paket yumuşamış margarin


1,5 paket kabartma tozu


4,5 su bardağı un


Yarım kase irmik


Şerbeti için :



3,5 su bardağı şeker


3,5 su bardağı su


1/4 limon suyu


Yapılışı :


- Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları, oda sıcaklığında erimiş margarini, şekeri ilave edip yoğuralım

- Unu ve kabartma tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım


- Hamurdan parmak inceliğinde 5'er cm lik çubuklar yapalım


- Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim



- Isıtılmış 190 derece ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene kadar pişirelim


- Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.