Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşhaşlı, tatlısı, şebit

Haşhaşlı Şebit Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Şebit Tatlısı



Şebit Tatlısı - Haşhaşlı Tatlı Tarifi - Haşhaşlı Şebit Tatlısı Yapılışı


Malzemeler:
4–5 adet şepit (yufka)
1 bardak çekilmiş haşhaş
1 kg şeker
1 litre su
Yarım limon
Yağ

Yapılışı:
Önceden pişirdiğimiz şepitlerimizin üzerine su sepileyerek ıslatırız Böylece şepitler yumuşarŞepit sofranın üzerine serilir Haşhaşın üzerine bir miktar sıvı yağ konur Yağlı haşhaş şepitin her tarafına yayılır ve rulo haline getirilir Yağlı tepsiye kenardan başlayarak dizilir Şepitlerin hepsi bu şekilde dizildikten sonra tepsinin üstü de yağlı haşhaşla yağlanır Bıçakla küçük küçük dilimler halinde kesilir Fırında kızarana kadar pişiririz Diğer taraftan tatlımızın şerbetini ocakta kaynatırız Şepit tepsisi soğuduğunda şerbetini de soğuk döker, dinlenmeye bırakırız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.