KARADENİZ KEKİ |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KARADENİZ KEKİKARADENİZ KEKİ MALZEMELER: -5 yumurta -2,5 kahve fincanı şeker -1,5 su bardağı iç fındık (200 gr) -1 limon kabuğu rendesi -1 kahve fincanı galeta unu YAPILIŞI: 1- Kalıp yağlanır, unlanır Fırın ısıtılır Fındık çok ince olarak makinede çekilir 2- Bakır bir tencerede yumurtalar, şeker ve limon kabuğu çarpılıp iyice koyulaştırılır 3- Çekilmiş fındık ve galeta unu konup kaşıkla karıştırılır 4- Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir ÜZERİNE: Bir kasede 1 su bardağı pudra şekere 2- 3 çorba kaşığı sıcak su azar azar konarak karıştırılır ve ezilmiş yoğurt kıvamına getirilir Kalıptan çıkarılan kekin üzerine yarısından çoğu dökülüp bıçakla yayılır Kasede kalana 1- 2 tatlı kaşığı kakao elenir Karıştırılıp kekin üzerine istenen şekle göre dökülür İki renk birbirine kaynaştırılır Donması beklenir |
|