Narlı Antep Fıstıklı Kek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Narlı Antep Fıstıklı Keknarlı tarifler - nar - narlı kek nasıl yapılır * 3/4 bardak seker * 6 yemek kasigi yumusak tereyag * 2 buyuk yumurta * 1 yumurta aki * 3/4 bardak buttermilk (Bunun yerine 3/4 bardak sute 1 tatli kasigi limon suyu ekleyip 5 dakika bekleterek kestirdiginiz karisimi kullanabilirsiniz) * 2 tatli kasigi portakal rendesi * 1 tatli kasigi portakal cicegi suyu * 1 tatli kasigi vanilya * 1/2 tatli kasigi kabartma tozu * 2 1/2 bardak un * 1/4 tatli kasigi tuz * 3/4 bardak nar tanesi * 1/2 bardak antep fistigi Firininizi 175Cye isitin 20cmx10cm lik kek kalibinizi iyice yaglayip unlayarak hazirlayin Seker ve teryagini 7 dakika orta hizda cirpin Yumurtalari teker teker ve her seferden sonra iyice cirparak ekleyin Sutlu karisimi, portakal cicegi suyu, vanilya ve portakal rendesini bir kapta karistirin Baska bir kaba unu eleyin, kabartma tozu ve tuzu da ekleyin Bir sutlu bir unlu karisimdan yumurtali karisima azar azar katarak ve bir yandan da cirpmaya devam ederek kek hamurunuzu olusturun Kasikla nar tanelerini ve antep fistiklarini karistirin Kek kalibiniza bosaltin Bir saat kadar ya da ortasina batirilan kurdan temiz cikincaya kadar pisirin 10 dakika soguttuktan sonra kaliptan cikarip izgara uzerinde tamamen sogutun Ikinci denemem nar sulu krema idi Krema diyorum ama mus havasinda idi aslinda Tatli lor peyniri, krem santi ve yumurta aki kopugu karisimini biraz seker ve nar suyuyla tatlandirdim Ekledigim uc yemek kasigi nar suyu kremanin ne rengini degistirdi, ne de tadini Gida boyasi kullanmak istemedigimden oylece biraktim alıntıdır |
|