Kara Orman Pastası 1 |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Orman Pastası 1Kara Orman Pastası Tarifi - Kara Orman Pastası Nasıl Yapılır - Kara Orman Pastası Malzemeleri Gerekli malzemeler ; Pandispanyası için ; * 3 yumurta * 100 gr tozşeker ( 1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı ) * 150 gr un ( 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ) * 5 gr kabartma tozu ( yarım paket ) * 5 gr vanilya ( 1 paket ) * 30 gr kakao ( 1 kahve fincanı ), * 75 gr su ( yarım çay bardağı ) Yumurta ve şekeri derin bir çırpma kabında mikser ile en az 10 dakika çırpalım Kakao hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip tekrar karıştıralım En son kakaoyu ekleyip karışıma yedirelim 180 derece ısıtığımız fırınımızda pandispanyamızı 30 dakika pişirelim Bu ölçüler ile 18-20 cm'lik çember veya kelepçeli kalıp kullanmalıyız Pandispanyamız piştikten sonra soğutmaya bırakalım Soğuduktan sonra streç film ile kaplayıp oda ısısında 1-2 gün bekletelim Pastayı yapacağınız günden 2 gün önce pandispanyanızı hazırlamanız hem daha avantajlı hem de çalışması daha kolay olacaktır Krema için ; ( Pastacı Kreması ) * 500 ml süt * 4 adet yumurta sarısı * 100 gr şeker ( 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ) * 20 gr un ( 1 çorba kaşığı ) * 20 gr nişasta ( 1 çorba kaşığı ) * 80 gr bitter çikolata Sütümüzü bir küçük tencereye alıp kaynatalım Yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı ayrı bir kapta karıştıralım Üzerine kaynamış sütten çok az döküp malzemeleri iyice karıştırarak eritelim Bu karışımı kaynamış sütün üzerine döküp devamlı karıştırarak pişirelim Çok yoğun bir kıvamı olmayacak, telaşlanmayınOcaktan alıp ince ince doğradığımız çikolataları kremanın içerisine dökelim ve devamlı karıştırarak eritelim Hazırladığımız kremayı eğer tezgahınız yanmaz bir malzemeden yapılmış ise , tezgahımıza yavaş yavaş dökelim Spatula ile kremayı devamlı havalandırarak karıştıralım Soğuktan sonra bir tabağa koyalım Diğer malzemeler ; * 2 paket krem şanti * 2 su bardağı soğuk süt * 1 kavanoz vişne kompostosu ( tukaş'ın üretimi) * 1 su bardağı damla çikolata 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpalım Vişne kompostosunun suyunu ve meyvelerini ayıralım Pandispanyamızın kabaran kısmını tıraşlıyalım ( üzerini düzgünleştirelim) Pandispanyamızı üçe bölelim En alt kısmını servis tabağına koyup üzerini fırça ile vişne kompostosunun suyu ile ıslatalım Daha sonra üzerine hazırladığımız pastacı kremasını sürelim Kremanın üzerine vişne taneleri ve damla çikolata serpiştirelim Onlarında üzerine krem şantiden bir parça alıp sürelim Daha sonra diğer iki katada aynı işlemleri yapalım En son üzerine çok ince bir kat kremşanti sürüp buzdolabında bekletelim Bu arada bizde diğer 2krem şantimizi kalan 1 su bardağı sütle çırparak hazırlayalım Buzdolabında hazırladığımız pastamızı çıkaralım Son bir kat daha krem şanti sürelim Kalan krem şantiyi sıkma torbasına aktarıp pastanın yanlarına şekiller verelim (fotoğraftaki gibi) Üzerilerinide birer adet vişne ile süsleyelim Son olarak çikolatayı büyük bir bıçak yardımıyla üzerinden tıraşlıyarak ince ince şekiller çıkaralım Bu çıkardığımız çikolata kırıklarını pastamızın üzerine ve yanlarına koyalım |
|