ÇİKOLATALI MEYVELİ PASTA |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇİKOLATALI MEYVELİ PASTAMALZEME: Hamur: 3 yumurta, 150 gr şeker, 100 gr nişasta, 2 yemek kaşığı kakao Meyveli pelte: 250 gr vişne, 100 gr frenk üzümü, 4 yemek kaşığı nişasta, 250 gr vişne suyu, 2 yemek kaşığı şeker Krema: 200 gr badem ezmesi, 1 yumurta akı, garnitür için yaprak şeklinde çikolata tarif 1 Fırını 200 dereceye ayarlayın Hamur için yumurta sarılarını şeker ve 3 yemek kaşığı su ile beyaz renge dönene kadar çırpın Yumurta aklarını köpürtün Yumurta köpüğünü sarılı kremanın üstüne dökün, nişastayı ve kakaoyu üzerine süzün ve yavaş yavaş yedi-rin Hamuru, 26 cm çapında bir kalıba dökün ve yakl 20 dakika pişirin Pastayı soğumaya bırakın 2 Pelte için vişnelerin çekirdeklerini çıkartın, frenküzümlerini saplarından ayırın Nişastayı bir miktar vişne suyu ile karıştırın Kalan vişne suyunu kaynatın, nişastayı ve şekeri dökün, bir taşım kaynamaya bırakın Tencereyi ateşten alın, meyveleri karıştırın Pelteyi ılınmaya bırakın 3 Badem ezmesini yumurta akı ve kiraz rakısı ile bulamaç haline getirin 4 Pastaya badem ezmeli bulamaçtan sürün, üzerine pelteyi koyun Pastanın kenarını çikolata ile süsleyin Pastayı servise kadar buzdolabında saklayın |
|