Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kirazla, kurabiye

Kirazla Kurabiye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kirazla Kurabiye



Malzemeler


2 Su Bardagi Kiraz Sekerlemesi

1 Paket Vanilya

3 Su Bardagi Un

250 gr Margarin

2 Corba Kasigi Yogurt

1 Cay Bardagi Pudra Sekeri

1 Corba Kasigi Kabartma Tozu

Uzerine: Pudra Sekeri


Yemegin Yapilisi


1 saat onceden kiraz sekerlemesinin uzerine 1 paket toz vanilyayi dokup, karistirin Unu eleyip ortasini havuz gibi acin Margarini, yogurdu, pudra sekerini, vanilyayi ve kabartma tozunu unun ortasina koyun ve yogurun Hazirladiginiz hamurun uzerini bir bezle ortup, 20 dkbuzdolabinda bekletin

Dolaptan cikardiginiz hamuru 1-2 kez yogurup, 3 esit parcaya bolun Duz ve kuru bir zemini hafifce unlayin Hamurlari merdane yardimiyla 2-3 mm kalinliginda acin Bir cay bardagi yardimiyla hamurdan yuvarlaklar kesin Yuvarlaklarin yarisinin uzerine kiraz sekerlemelerinden 2 adet koyun Diger yuvarlaklari kirazlarin uzerine kapatin Kenarlarinin acilmaması icin bastirin

180 derecelik onceden isitilmis firinda uzeri kizarana dek pisirin Firindan cikardiginiz kurabiyeleri sicakken servis tabagina alin Uzerine pudra sekeri eleyip, servis yapin


AFIYET OLSUN



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.