Kirazla Kurabiye |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kirazla KurabiyeMalzemeler 2 Su Bardagi Kiraz Sekerlemesi 1 Paket Vanilya 3 Su Bardagi Un 250 gr Margarin 2 Corba Kasigi Yogurt 1 Cay Bardagi Pudra Sekeri 1 Corba Kasigi Kabartma Tozu Uzerine: Pudra Sekeri Yemegin Yapilisi 1 saat onceden kiraz sekerlemesinin uzerine 1 paket toz vanilyayi dokup, karistirin Unu eleyip ortasini havuz gibi acin Margarini, yogurdu, pudra sekerini, vanilyayi ve kabartma tozunu unun ortasina koyun ve yogurun Hazirladiginiz hamurun uzerini bir bezle ortup, 20 dkbuzdolabinda bekletin Dolaptan cikardiginiz hamuru 1-2 kez yogurup, 3 esit parcaya bolun Duz ve kuru bir zemini hafifce unlayin Hamurlari merdane yardimiyla 2-3 mm kalinliginda acin Bir cay bardagi yardimiyla hamurdan yuvarlaklar kesin Yuvarlaklarin yarisinin uzerine kiraz sekerlemelerinden 2 adet koyun Diger yuvarlaklari kirazlarin uzerine kapatin Kenarlarinin acilmaması icin bastirin 180 derecelik onceden isitilmis firinda uzeri kizarana dek pisirin Firindan cikardiginiz kurabiyeleri sicakken servis tabagina alin Uzerine pudra sekeri eleyip, servis yapin AFIYET OLSUN |
|