Sakız Muhallebili Kurabiye |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakız Muhallebili KurabiyeMalzemeler 1 paket Sana yağı (250 gr) (oda sıcaklığında) 3 su bardağı un (345 gr) 3 yemek kaşığı yoğurt (100 gr) 1/2 çay kaşığı tuz Muhallebisi İçin, 1/2 su bardağı süt (100 ml), 1 tepeleme yemek kaşığı un (12 gr), 1 su bardağı toz şeker (175 gr), 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 1 1/2 çay kaşığı damla sakızı Üstü İçin, Pudra şekeri Yapılışı Fırınınızı 170°C’ ye ısıtın Fırın tepsisini yağlayın Damla sakınızı havanda döverek toz haline getirin Elenmiş unu, yoğurdu, oda sıcaklığındaki Sana yağını ve tuzu genişçe bir kapta karıştırarak hamur haline getirin; hamur elinizi bırakana kadar yoğurun Hamurun üstüne nemli bir bez örterek 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin Muhallebisi için, bir tencereye süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı koyun, orta ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin Ateşten aldıktan sonra toz damla sakızı ilave edip karıştırdıktan sonra, başka bir kaba alıp soğumaya bırakın Dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında açın Hamurdan su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin Her bir hamur parçasına hazırladığınız muhallebiden bir tatlı kaşığı kadarını yayarak sürün ve hamuru yarım ay şeklinde kapatın Kenarlarını elinizle iyice bastırın Yağlanmış tepsiye 3 parmak aralıklarla dizerek önceden ısıtılmış fırında hafif pembe renk alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serperek servis yapın Not: Bu kurabiyede yoğurt ve muhallebi kullanıldığı için 1-2 gün içinde bayatlamadan tüketilmesi gerekir |
|