Üzümlü Kek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzümlü KekÜzümlü Kek Tarifi - Üzümlü Kek Nasıl Yapılır - Üzümlü Kek Malzemeleri Üzümlü Kek 75 gr kuru İzmir üzümü 75 gr çekirdeksiz üzüm 150 gr kuşüzümü 1 çay kaşığı şeker 250 gr ılık süt 2 çay kaşığı toz maya 300 gr un 1 çay kaşığı tuz 100 gr yağ 150 gr pudra şekeri 50 gr kiraz şekerlemesi, dörde bölünmüş 50 gr portakal ve limon kabuğu rendesi 800 gr'lık dikdörtgen kalıbı yağlayıp içine un serpin Şekeri ılık sütte eritip üstüne mayayı serpiştirin ve köpük bağlayana dek ılık bir yerde bırakın (10 dakika) Un ve tuzu eleyin Tereyağını karıştırın Pudra şekeri ve meyveleri ekleyin Mayalı karışımı buna katıp oldukça sert bir hamur haline gelene dek yoğurun Hazırladığınız kalıba döküp, hafif fırında 2 saat pişirdikten sonra soğuyana dek kalıpta bekletin Soğuyunca kalıptan çıkarın ve yemeden önce hiç olmazsa iki gün hava geçirmeyen teneke bir kutuda saklayın |
|