Ağaç Pastası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ağaç PastasıMalzemeler : � 8 adet yumurta � 1,5 bardak pudraşeker � ½ bardak ceviz içi � 3 yemek kaşığı un İçine sürmek için: � ½ bardak marmelat Süslemek için: � 1 ölçü çikolatalı yağlı krema � 1 kahve fincanı tuzsuz yeşil fıstık Mantarı için: � 50 gr çekilmiş ceviz � 1 yemek kaşığı pudraşeker � ½ yumurta akı Bir fiske kırmızı şekerci boyası hazırlanışı: 1 Yumurtaları pudraşekerle birlikte önce hafif ateşte 5-10 dk çırpın Sonra ateşten indirip 15-20 dakika daha çırpmaya devam edin Un, çekilmiş ceviz, limon kabuğu ve vanilya koyup tahta kaşıkla biraz karıştırın 2 İçine kağıt yayılmış dikdörtgen bir tepsiye hamuru 1 ½ parmak kalınlığında yayın Sıcak fırında 20 dakika pembe renkte pişirin 3 Rulo hamurunda açıkladığımız gibi tepsiden çıkartın İçine marmelat sürüp rulo şeklinde sarın İki ucunu verevine kesip bu parçaları budak şeklinde pastanın üzerine ve yanına yerleştirin 4 Çikolata kremayı, ucuna tırtıklı bir huni takılmış krema torbasına doldurun Rulonun üzerine ağaç kabuğu şekli vererek krema sıkın Kesilen parçalara beyaz kremayla budak şekli verin 5 Çekilmiş ceviz, pudraşeker, yumurta akını yoğurun Bu hamurdan ufak mantarlar yapın Üzerine kırmızı boya ile benekler koyun Bu mantarları pastanın uygun yerlerine yerleştirin ve yeşil fıstıkla süsleyin |
|