Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, elmalı, karamelize

Karamelize Elmalı Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelize Elmalı Börek



karamelize elmalı börek tarifi - karamelize elmalı börek nasıl yapılır - karamelize elmalı böregin yapılışı
malzemeleri


8 yaprak baklava yufkası

50 gr tereyağı

4 elma

1 paket vanilya

Yarım su bardağı ceviz

100 gr toz şeker

1 çay bardağı kuru üzüm

1 çay kaşığı tarçın


Yapılışı:


Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Şeker ve vanilyayı tavaya alın ve kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin Şeker eriyip rengi koyulaşmaya başlayınca elma, ceviz, üzüm, tarçını ekleyip 10 dakika pişirin Ocaktan alıp soğumaya bırakın


Tereyağını bir tavada eritin İki baklava yufkasını düz bir zemine serin ve üzerine fırça yardımıyla tereyağı sürün Üzerine tekrar iki kat yufka serin ve yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın Elmalı harcı yufkanın uzun kenarına yayın ve rulo şeklinde sarın


Böreği yağlı kağıt serili tepsiye aktarın Üzerine fırçayla tereyağı sürüp şeker serpiştirin Önceden 190 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın


Alıntı:

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.