Biberli Hamur Kızartması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberli Hamur KızartmasıBiberli Hamur Kızartması Tarifi - Biberli Hamur Kızartması Yapılışı - Biberli Hamur Kızartması Malzemeleri 1 adet ekmek hamuru 1 adet kırmızı et biberi 1 adet küçük boy kuru soğan 1 su bardağı lor peyniri Yarım tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı zeytinyağı Kızartmak İçin; 1,5 su bardağı sıvıyağ # Fırından alınan pişmemiş ekmek hamuruna çok ince kıyılmış soğan ve tohumları çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış kırmızı et biberi ve tuz eklenir, yoğrulur # Daha sonra lor peyniri ve zeytinyağı katılır, tekrar yoğrulur Hamurun üzeri kapatılır yarım saat kadar dinlendirilir # Daha sonra bir el ıslatılır, hamur sıkılarak cevizden büyük parça çıkartılır, diğer elde bulunan ıslatılmış kaşığa aktarılır ve kızgın yağa atılır # Biberli hamur kızartmaları altın rengi alana kadar kızartılır Fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarılır # Sıcak ya da ılık olarak servise sunulur Not: Biberli hamur kızartmasına bir adet haşlanmış ve rendelenmiş patates de ekelenebilir |
|