Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, hamur, kızartması

Biberli Hamur Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Hamur Kızartması



Biberli Hamur Kızartması Tarifi - Biberli Hamur Kızartması Yapılışı - Biberli Hamur Kızartması Malzemeleri




1 adet ekmek hamuru

1 adet kırmızı et biberi

1 adet küçük boy kuru soğan

1 su bardağı lor peyniri

Yarım tatlı kaşığı tuz

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Kızartmak İçin;

1,5 su bardağı sıvıyağ



# Fırından alınan pişmemiş ekmek hamuruna çok ince kıyılmış soğan ve tohumları çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış kırmızı et biberi ve tuz eklenir, yoğrulur

# Daha sonra lor peyniri ve zeytinyağı katılır, tekrar yoğrulur Hamurun üzeri kapatılır yarım saat kadar dinlendirilir

# Daha sonra bir el ıslatılır, hamur sıkılarak cevizden büyük parça çıkartılır, diğer elde bulunan ıslatılmış kaşığa aktarılır ve kızgın yağa atılır

# Biberli hamur kızartmaları altın rengi alana kadar kızartılır Fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarılır

# Sıcak ya da ılık olarak servise sunulur


Not: Biberli hamur kızartmasına bir adet haşlanmış ve rendelenmiş patates de ekelenebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.