Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, çörek, hıdırellez, tuzlu

Tuzlu Çörek - Hıdırellez Çöreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzlu Çörek - Hıdırellez Çöreği




hıdırellez çöreği nasıl yapılır - hıdırellez çöreği tarifi



MALZEMELER


250 gr margarin (oda sıc)

1 ad yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)

1/4 su bard sıvıyağ

1 kahve fincanı sirke

2,5 çorba kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Süslemek için,

Çörekotu,susam ve haşhaş tohumu


HAZIRLANMASI:


1-Tüm malzemelerinizi bir mutfak kabına aktarıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun

2-Hazırladığınız hamurdan parçalar kopartıp şekillendirin ve yağlanmış fırın tepsinize dizinÜzerlerine yumurta akı sürüp çörekotu/susam/haşhaş tohumu serpiştirin

3-180C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin


Not:Hıdrellez çöreğinin yapım esnasında içine bir adet bozuk para konulur ve hıdrellez günü çörek ilk önce Allah için ,hane için ve hadeneki bireyler için sıra ile dilim dilim kesilir para kime çıkarsa o yıl o kişinin dilekleri olur



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.