Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
izgara, piliç

Piliç Izgara 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Izgara 2



Piliç Izgara Tarifi - Piliç Izgara Yapılışı - Piliç Izgara Nasıl Yapılır - Piliç Izgara Malzemeleri

1/2 piliç

1/2 fincan zeytlnyağı

Tuz


Usulüne uygun şekilde iyice temizlenen piliç et tokmağı ile dövülüp yassılaştırıhr Sonra da zeytinyağı ile yağlanır

Piliç iki saat kadar sonra çok harlı olmayan odun kömürü ateşinin üzerindeki ızgaraya, ızgaranın telleri de yağlandıktan sonra konur Bir tarafı iyice kızardıktan sonra öbür tarafı çevrilerek kızartılır Kızartma sırasında pilicin üzeri bir tencere kapanı ile örtülmelidir Piliç ızgarada 10-15 dakikadan fazla bırakılmamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.