Çanakkale Geçilmez! |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çanakkale Geçilmez!BU DESTAN 18 MART 1915'DE BAŞLADIÇANAKKALE'Yİ GEÇECEĞİNİ SANAN DÜŞMAN BOUVET ZIRHLISININ PATLAYIP BATMASIYLA BİR GERÇEĞİ ANLADI ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!!!!! ÇANAKKALE İÇİNDE AYNALI ÇARŞI ANA BEN GİDİYOM DÜŞMANA KARŞI OF GENÇLİĞİM EYVAH ÇANAKKALE İÇİNDE BİR UZUN SELVİ KİMİMİZ NİŞANLI KİMİMİZ EVLİ OF GENÇLİĞİM EYVAH ÇANAKKALE İÇİNDE VURDULAR BENİ ÖLMEDEN MEZARA KOYDULAR BENİ OF GENÇLİĞİM EYVAH Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar Mustafa Kemal ATATÜRK Her kuşakta bi defa insanların içlerine esrarlı bir savaş arzusu doğarİçgüdüleri bunlara,istemedikleri alışkanlıklardan kurtulup ilerlemenin artık başka bir yolu olmadığını telkin ederBir memleketin bütün bir kuşağı,savaş ilanından bir hafta sonra kanlı bir şekilde yapılacak reformları bütün hayatları boyunca aranır,dururlarBunun başka bir yolu yokturMilletler büyük acılarla gelişirlerTıpkı yılanın,artık bozulmuş olan derisini,yılda bi kere sırtından acı içinde çıkarıp atması gibi Sir Ian Hamilton Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer Sana dar gelmeyecek makber’i kimler kazsın? “ Gömelim gel seni tarihe ” desem, sığmazsın Bu, taşındır” diyerek Ka’be’yi diksem başına; Ruhumun vayhini duysam da geçirsem taşına; BU BİRLİK 18 MART 1915'DE KURULDUBU BİRLİĞİ VATANI UĞRUNA GÖZÜNÜ KIRPMADAN ÖLÜME KOŞAN MEHMETÇİK KURDUBU BİRLİK ASLA ÖLMEYECEKÇÜNKÜ ÇANAKKALE ASLA GEÇİLEMEYECEK GEÇEMEDİLER, GEÇEMEYECEKLERDE!!! |
|