Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bürde, felç, hastalığı, kasidei

Felç hastalığı için kasidei BÜrde

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Felç hastalığı için kasidei BÜrde

KASİDE-İ BÜRDENİN OKUNUŞU
1 E min tezekküri cîrânin bi zî selemin, Mezecte dem'an cerâ min mukletin bi demi
2 Em hebbetir rîhu min tilkâi kâzımetin, Ve evmedal berku fiz zalmâi min idami
3 Fe mâ li ayneyke in kultekfüfâ hemetâ, Ve mâ li kalbike in kultestefık yehimi
4 E yahsebüs sabbü ennel hubbe münketimün, Mâ beyne münsecimin minhü ve mudtarimi
5 Levlel hevâ lem tünk dem'an alâ talelin, Ve lâ enkte li zikril bani vel alemi
6 Fe keyfe tünkiru hubben ba'de mâ şehidet, Bihî aleyke udûlüd dem'ı ves sekami
7 Ve esbetel vecdü hattay abratin vedanen, Mislel behâri alâ haddeyke vel anemi
8 Neam sera tayfü men ehvâ fe errakanî, Vel hubbü ya'teridul lezzâti bil elemi
9 Yâ lâimî fil hevel uzriyyi ma'ziraten, Minnî ileyke velev ensañe lem telümi
10 Adetke hâliye lâ sırrî bi müstetirin Anil vüsâti ve lâ dâî bi münhasimi
11 Mahadtenin nüsha lâkin lestü esmauhû, Innel muhibbe anil uzzâli fi samemi
12İnnittehemtü nasîhaş şeybi fi azelî, Veş şeybü eb'adü fi nushin anit tühemi
13 Fe inne emmâratî bis sûi metteazat, Min cehlihâ bi nezîriş şeybi vel herami
14 Ve lâ eaddet minel fı'lil cemîli kıra, Dayfin elemme bi re'si gayra muhteşemi
15 Lev küntü a'lemü ennî mâ uvakkıruhû, Ketemtü sirran bedâ lî minhü bil ketimi
16 Men lî bi raddi cimâhın min ğavâyetihâ, Kemâ yüraddü cimâhul hayli bil lücümi
17 Fe lâ terum bil meâsî kesra şehvetihâ, İnnet taâme yukavvî şehveten nehimi
18 Ven nefsü ket tıfli in tühmilhü şebbe alâ, Hubbir radâi ve in teftımhü yenfetımi
19 Fasrıf hevâhâ ve hâzir en tüvelliyehû, İnnel hevâ mâ tüvellâ yusım ev yusmi
20 Ve râıhâ ve hiye fil a'mâli sâimetün Ve in hiyestahletil mer'â fe lâ tesümi
21 Kem hassenet lezzeten lil mer'i kâtileten, Min haysü lem yedri ennes semme fid desemi
22 Vahşed desâise min cûm ve min şebeın, Fe rubbe mahmesatin şerrun minet tühami
23 Vestefriğıd dem'a min aynin kadimteleet, Minel mehârimi velzem hımyeten nedemi
24 Ve hâlifin nefse veş şeytâne va'sıhimâ, Ve in hümâ mehadâken nüsha fettehimi
25 Ve lâ tütı' minhümâ hasmen ve lâ hakemen, Fe ente ta'rifü keydel hasmı vel hakemi
26 Estağfırullâhe min kavlin bi lâ amelin, Lekad nesebtü bihî neslen li zî ukumi
27 Emartükel hayra lâkin me'temartü bihî, Ve mestekamtü fe mâ kavlî lekestekımi
28 Ve lâ tezevvettü kablel mevti nâfileten, Ve lem üsalli sivâ fardm ve lem esumi
29 Zalemtü sünnete men ahyaz zalâme ilâ, Enişteket kademâhüd durra min verami
30 Ve şedde min seğabin ahşâehû ve tava, Tahtel hıcârati keşhan mütrafel edimi
31 Ve râvedethül cibâlüş şümmü min zehebin, An nefsihî fe erâhâ eyyemâ sememi
32 Ve ekkedet zühdehû fihâ darûratühû, İnned darûrate lâ ta'dû alel ısami
33 Ve keyfe ted'û iled dünyâ darûratü men, Levlâhü lem tahrucid dünyâ minel ademi
34 Muhammedün seyyidül kevneyni ves sekaleyni, Vel ferîkayni min urbin ve min acemi
35 Nebiyyünel âmirun nâhî fe lâ ehadün, Eberra fi kavli lâ minhü ve lâ neami
36 Hüvel habîbüllezî türcâ şefâatühû, Li külli hevlin minel ehvâli muktehımi
37 Deâ ilallâhi fel müstemsikûne bihî, Müstemsiküne bi hablin gayra münfesımi
38 Fâkan nebiyyîne fi halkm ve fi hulükın, Ve lem yüdânûhü fi ilmin ve lâ kerami
39 Ve küllühüm min rasûlillâhi mültemisün, Ğarfen minel bahri ev raşfen mined diyemi
40 Ve vâkıfûne ledeyhi mde haddihim, Min nuktatil ilmi ev min şekletil hıkemi
41 Fe hüvellezî temme ma'nâhü ve sûratühû, Sümmestafâhü habîben bâriün neşemi
42 Münezzehtin an şerikin fi mehâsinihî, Fe cevherul husni fîhi ğayru münkasimi
43 Da' meddeathün nasârâ fî nebiyyihim, Vahküm bi mâ şi'te medhan fîhi vahtekemi
44 Vensüb ilâ zâtihî mâ şi'te min şerafın, Vensüb ilâ kadrihî mâ şi'te min ızami
45: Fe inne fadle rasûlillâhi leyse lehû, Haddün fe yu'ribe anhü nâtıkun bi femi
46 Lev nâsebet kadrahû âyâtühû ızamen, Ahyesmühû hıyne yüd'â dâriser rimemi
47 Lem yemtehmnâ bi mâ ta'yel ukûlü bihî, Hırsan aleynâ fe lem nerteb ve lem nehimi
48 A'yel verâ fehüm ma'nâhü fe leyse yürâ, Lil kurbi vel bu'di minhü ğayru münfahımi
49 Keş şemsi tazheru lil ayneyni min büudin, Sağîraten ve tükillüt tarfe min ümemi
50 Fe keyfe yüdrikü fid dünyâ hakîkatehû, Kavmün niyâmün tesellev anhü bil hulumi,
51 Fe mebleğul ilmi fîhi ennehû beşerim, Ve ennehû hayru halkıllâhi küllihimi
52 Ve küllü âyin eter rusülül kirâmü bihâ, Fe innemettesalet min nûrihî bihimi
53 Fe innehû şemsü fadlin hum kevâkibühâ, Yuzhirne envârahâ 1in nâsi fız zulemi
54 Ekrim bi halkı nebiyyin zânehû hulükun, Bil husni müştemilin bil bişri müttesimi
55 Kez zehri fi terafin vel bedri fi şerafin, Vel bahri fi keramin ved dehri fi himemi
56 Ke ennehû ve hüve ferdim fi celâletihî, Fi askerin hıyne telkâhü ve fi haşemi
57 Keennemel lü'lüül meknûnü fi sadefin, Min ma'denî mantıkin minhü ve muhteşemin
58 Lâ tıybe ya'dilü türben dumme a'zumehû, Tûbâ li münteşikın minhü ve mültesimi
59 Ebâne mevlidühû an tıybı unsurihî,Yâ tıybe mübtedein minhü ve muhtetemi
60 Yevmün teferrase fihil fürsü ennehümü, Kad ünzirû bi hulûlil bü'si ven nikami
61 Ve bâte iyvânü kisrâ ve hüve münsadiun, Ke şemli eshâbi kisrâ gayra mülteimi
62 Ven nâru hâmidetül enfâsi min esefin, Aleyhi ven nehru sahil ayni ves sedemi
63 Ve sâe sâvete en ğâdat buhayratühâ, Ve rüdde vâridühâ bil ğayzı hıyne zamî
64 Ke enne bin nâri mâ bil mâi min belelin, Huznen ve bil mâi mâ bin nâri min darami
65 Vel cinnü tehtifü vel envârü sâtıatün,Vel hakku yazheru min ma'nen ve min kelimi
66 Amû ve sammû fe ı'lânül beşâiri lem, Tüsma' ve bârikatül inzâri lem rüşemi
67 Min ba'di mâ ahberal akvâme kâhinühüm, Bi erme dînehümül mu'vecce lem yekumi
68 Ve ba'de mâ âyenû fil ufki min şühübin, Münkaddaten vefka mâ fil ardı min sanemi
69 Hattâ ğadâ an tarîkıl vahyi münhezimi, Mineş şeyâtıyni yakfû isra münhezimi
70 Ke ennehüm heraben ebtâlü ebrehetin, Ev askerun bil hasa min râhateyhi rumî
71 Nebzen bibi ba'de teşbihin bi batnihimâ, Nebzel müsebbihı min ahşâi mültekımi
72 Câet li da'vetihil eşcâru sâcideten, Temşî ileyhi alâ sâkm bi lâ kademi
73 Ke ennemâ setarat setran limâ ketebet, Fürûuhâ min bedîil hattı fil lekami
74 Mislül ğamâmeti ennâ sâra sâiraten, Tekıyhi harra vatıysin ül hecîri hami
75 Aksemtü bil kameril münşakkı inne lehû Min kalbihî nisbeten mebrûratel kasemi
76 Ve mâ havel ğâru min hayrin ve min keramin, Ve küllü tarfin minel küffâri anhü amî
77 Fes sıdku fil ğâri ves sıddîku lem yerimâ, Ve hüm yekûlûne mâ bil ğâri min erimi
78 Zannül hamâme ve zannül ankebûte alâ, Hayril beriyyeti lem tensüc ve lem tehumi
79 Vikâyetüllâhi ağnet an müdâafetin, Mined dürûı ve an âlin minel ütumi
80 Mâ sâmeniyed dehru daymen vestecartü bihî İllâ ve niltü civâran minhü lem yüdami
81 Ve leltemestü ğmed dârayni min yedihî, İllestelemtün nedâ min hayri müstelemi
82 Lâ tünkirul vahye min rü'yâhü inne lehû, Kalben izâ nâmetil aynâni lem yenemi
83 Fe zâke hıyne bülûğın min nübüvvetini, Fe leyse yünkeru fîhi hâlü muhtelemi,
84 Tebârekellâhü mâ vahyün bi müktesebin, Ve lâ nebiyyün alâ ğaybin bi müttehimi
85 Kem ebraet vesaben bil lemsi râhatühû, Ve atlekat eriben min ribkatil limemi
86 Ve ahyetis seneteş şehbâe da'vetühû, Hattâ haket ğurraten fil a'surid dühümi
87 Bi ândın câde ev hıltel bitâha bihâ,
Seyben binel yemmi ev seylen minel arimi
88 Da'nî ve vasfi âyâtin lehû zaherat, Zuhura nâril gırâ leylen alâ alemi
89 Feddürrü yezdâdü husnen ve hüve müntezamün Ve leyse yenkusu kadran gayra müntezımi
90 Fe mâ tetâvele âmâlül medîhi ilâ Mâ fihi min keramil ahlâkı veş şiyemi
91 Ayâtü hakkın miner rahmani muhdesetün, Kadîmetün sıfatül mavsûfı bil kıdemi
92 Lem takterin bi zemânin ve hiye tuhbirunâ, Anil meâdi ve an âdin ve an iremi
93 Dâmet ledeynâ fe fakat külle mu'cizetin, Minen nebiyyîne iz câet ve lem tedümi
94 Muhakkemâtün fe mâ yübkıyne min şübehin Li zî şikâkın ve lâ yebğıyne min hakemi
95 Mâ hûribet kattu illâ âde min harabin, A'del eâdî ileyhâ mülkıyes selemi
96 Raddet belâğatühâ da'vâ muârıdıhâ, Raddel ğayûri yedel cânî anil hurami
97 Lehâ meânin ke mevcil bahri fi mededin, Ve fevka cevherihî fil husni vel kıyemi
98 Fe lâ tüaddü ve lâ tuhsâ acâibühâ, Ve lâ tüsâmü alel iksâri bis seemi I
99 Karrat bihâ aynü kârîhâ fe kültü lehû, Le kad zafarte bi hablillâhi fa'tesımi
100 İn tetlühâ hıyfeten min hani nâri lezâ Etfa'te harra lezâ min virdiheş şiyemi 1
101 Ke ennehel havdu tebyaddul vücûhü bihî, Minel usâtı ve kad câühû kel humemi
102 Ve kes sıratı ve kel mîzâni ma'dileten, Fel kıstu min ğayrihâ fin nâsi lem yekumi
103 Lâ ta'ceben li hasûdin râha yünkiruhâ, Tecâhülen ve hüve aynül hâzikıl fehimi |
104 Kad tünkirul aynü daVeş şemsi min ramedin, Ve yünkirul femü ta'mel mâi min sekami
105 Yâ hayra men yemmemel âtune sâhatehû, Sa'yen ve fevka mütûnil eynükır rusümi
106 Ve men hüvel âyetül kübrâ li mu'tebirin, Ve men hüven nı'metül uzmâ li muğtenimi
107 Serayte min haramin leylen ilâ haramin, Kemâ seral bedru fî dâcin minez zulemi
108 Ve bette terkâ ilâ en nilte menzileten, Min kâbe kavseyni lem tüdrek ve lem tenimi
109 Ve kaddemetke cemîul enbiyâi bihâ, Ver rusülü takdime mahdûmin alâ hademi
110 Ve ente tahterikus seb'at tıbâka bihim, Fî mevkibin künte fîhi sâhibel alemi
111 Hattâ izâ lem teda' şe'ven li müstebikm, Mined dünüvvi ve lâ merkan li müstenimi
112 Hafadte külle mekâmin bil idâfeti iz, Nûdîte bir ref ı mislel müfredil alemi
113 Keymâ tefüzü bi vaslin eyyi müstetirin, Anil uyûni ve sinin eyye müktetemi
114 Fehurte külle fihârin gayra müşterakin, Ve cüzte külle mekâmin gayra müzdehami
115 Ve celle mıkdâru mâ vüllîte min rutebin, Ve azze idrâkü mâ ûlîte min niami
116 Büşrâ lenâ ma'şeral islâmi inne lenâ, Minel inayeti ruknen gayra münhedimi
117 Lemmâ deallâhü dâıynâ li tâatihî, Bi ekramir rusüli künnâ ekramel ümemi
118 Râat kulûbel ıdâ enbâü bi'setihî Ke neb'etin ecfelet ğuflen minel ğanemi
119 Mâ zâle yelkâhüm fî külli mu'terakin, Hattâ hakev bil kanâ lahmen alâ vedami
120 Veddül firara fe kâdû yağbitûne bihî, Eşlâe şâlet meal ıkbâni ver ruhami
121 Temdıl leyâlî ve lâ yedrûne ıddetehâ, Mâ lem tekün min leyâlil eşhuril hunimi
122 Ke ennemed dînü dayfun halle sâhatehüm, Bi külli karmin ilâ lahmil ıdâ karimi
123 Yecürru bahra hamisin fevka sâbihatin, Termi bi mevcin minel ebtâli mültetımi
124 Min külli müntedibin lillâhi muhtesibin, Yestû bi müste'sılin lil küfri mustalimi
125 Hattâ ğadet milletül İslâmi ve hiye bihim, Min ba'di ğurbetihâ mevsûleter rahımi
126 Mekfûleten ebeden minhüm bi hayri ebin, Ve hayri ba'lin fe lem teytem ve lem teimi
127 Hümül cibâlü fe sel anhüm müsâdimehüm, Mâzâ raev minhüm fi külli müstademi
128 Ve sel huneynen ve sel bedran ve sel uhuden, Fusûle harfin lehüm edhâ minel vehami
129 El musdıril biydı humran ba'de mâ veradet, Minel ıdâ külle müsveddin minel lememi
130 Vel kâtibine bi sürnril hattı mâ teraket, Aklâmühüm harfe cismin gayra mün'acimi
131 Şâkis silâhı lehüm sîmâ tümeyyizühüm Vel verdü yemtâzü bis sîmâ mines selemi
132 Tühdî ileyke riyâhun nasri neşrahüm, Fe tahsebüz zehra fil ekmâmi külle kemi
133 Ke emıehüm fi zuhûril hayli nebtü ruben, Min şiddetil hazmi lâ min şiddetil huzümi
134 Taret kulûbül ıdâ min be'sihim ferkan, Femâ teferrake beynel behmi vel bühümi
135 Ve men tekün bi rasûlillâhi nusratühû İn telkahül üsdü fi âcâmihâ tecimi
136 Ve len terâ min veliyyin gayra münteşirin, Bihî ve lâ min adüvvin gayra münfesımin
137 Ehalle ümmetehû fi hırzi milletini, Kel leysi halle meal eşbâli fi ecemi
138 Kem ceddelet kelimâtüllâhi min cedelin, Fîhi ve kem hassamel bürhânü min hasımi
139 Kefâke bil ilmi fil ümmiyyi mu'cizeten, Fil câhiliyyeti vet te'dîbi fil yütümi
140 Hademtühû bi medîhın estekıylü bihî, Zünûbe umrin medâ fış şı'ri vel hıdemi
141 İz kalledâniye mâ tuhşâ avâkıbühû, Ke ennenî bihimâ hedyün minen neami
142 Eta'tü ğayyes sıbâ fil hâleteyni ve mâ, Hassaltü illâ alel âsâmi ven nedemi
143 Fe yâ hasârate nefsin fi ticâratihâ, Lem teşterid dîne bid dünyâ velem tesümi
144 Ve men yebı' acilen minhü bi âcilihî, Yebin lehül ğabnü fi bey'ın ve fi selemi
145 İn âti zenben fe mâ ahdî bi müntakıdın Minen nebiyyi ve lâ hablî bi münsarimi
146 Fe inne lî zimmeten minhü bi tesmiyetî, | Muhammeden ve hüve evfel halkı biz zimemi
147 İn lem yekun fi meâdî ahizen bi yedî,
Fadlen ve illâ fe kul yâ zelletel kademi
148 Hâşâhü en yuhrimer râcî mekârimehû, Ev yercial câru minhü gayra muhterami
149 Ve münzü elzemtü efkârı medâyihahû, Vecedtühû li halâsi hayra mültezimi
150 Ve len yefûtel ğmâ minhü yeden teribet, İnnel haya yünbitül ezhâre fil ekemi
151 Ve lem ürid zehrated dünyelletıktetafet,Yedâ züheyrin bi mâ esna alâ herimi
152 Yâ ekramel halkı mâ lî men elûzü bihî,Sivâke mde hulûlil hâdisil amemi
153 Ve len yediyka rasûlellâhi câhüke bî, îzil kerîmü tecellâ bismi müntekımi
154 Fe irine min cûdiked dünyâ ve darratehâ, Ve min ulûmike ıhnül levhı vel kalemi
155 Yâ nefsü lâ teknarî min zelletin azumet, İnnel kebâire fil ğufrâni kel lememi
156 Lealle rahmete rabbî hıyne yaksimühâ, Te'tî alâ hasebil ısyâni fil kısemi
157 Yâ Rabbi vec'al recâî gayra mün'akisin Ledeyke vec'al hısâbî gayra münhazimi
158 Veltuf bi abdike fid dâreyni irme lehû, Sabran metâ ted'uhül ehvâlü yenhezimi
159 Ve'zen li suhbi salâtin minke dâimetin, Alen nebiyyi bi münhelin ve münsecimi
160 Vel âli ves sahbi sümmet tabiîne lehüm, Ehlet tükâ ven nükâ vel hılmi vel kerami
161 Mâ rannehat azâbâtil bani nyhu sabâ, Ve etrabel ıyse hâdil ıysi bin neğami
162 Yâ Rabbi salli ve sellim dâimen ebedâ,Alâ habîbike hayril halkı küllihimi
KASİDE-İ BÜRDE'Yİ OKURKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
*Okuyucunun yemek, içmek ve giyim hususunda haram olan şeylerden dikkatle kaçınması gereklidir
*Abdestli olmak (Mümkünse gusül abdesti almış bulunmak) Temiz bir yerde ve temiz elbiseli olarak okumalıdır
*Niyet etmek, niyete başlarken şu duayı okumak ve bitiminde de kendi anlayacağı dille maksadını ifade etmek gerekir Niyete şöyle girmelidir:
"Allâhümme innî etevesselü ileyke bi kasîdetil bürdetil mübârakeh, es'elüke en tüyessira ümûranâ ve en tüferrice kürûbenâ ve hümûmenâ ve en teksifeğumûmenâ ve en terzükanâ acilen ve acilen fid dünyâ vel âhirah, inneke alâ külli şey'in kadiyr Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azıym"

"Allah'ım! Bu Kaside-i Bürde'yi işlerimi kolaylaştırman, sıkıntı ve kederlerimi gidermen, maksadıma ulaştırman, dünya ve ahiret mutluluğuna erdirmen için vesile kılıyorum Allah'ım! Sen her şeye kadirsin Güç, kuvvet, azametli şanına mahsus ve layıktır"

*Okurken Kıble'ye dönmüş olarak okumak, okuduklarının manalarını düşünmek, kelimeleri düzgün ve doğru okumak, vezin, kafiye ve aruz kaidelerine uymaya çalışmak gerekir
*Kasideyi okumaya başlamadan önce hasta ve yanında bulunanlarla birlikte tevbe ve istiğfar etmek lazımdır
*Bundan sonra Tevbe Suresi'nin "Lekad câeküm ile başlayan son iki ayeti okunur:
İlk önce şu beyit okunur:
"El haradü lillâhi münşil halkı min ademin, Sümmes salâtû alel muhtâri fil kıdemi" Bundan sonra Kaside-i Bürde'nin okunacak
beytine geçilir Her beyitin sonunda ise aşağıdaki beyit
okunur:

"Yâ Rabbi salü dâimen ebedâ,Alâ habiybike hayril halkı küllihimi"

*Kaside-i Bürde'nin büyüklüğüne, tesirine inanmak, Efendimiz Aleyhisselam'a kemal-i ta'zim ve muhabbet üzere huşu ve kalp huzuru ile okumak şarttırOkurken arada dünya kelamı söylememek, mümkünse kasideyi ezbere okumak, okumaya başlamadan önce güzel bir amel yapmak lazımdır (Sadaka vermek gibi)

*Kasideyi mümkünse diz çökerek okumak isabetli olurMaksada ulaşmak için, okumaya başlarken besmele çekip yedi defa "Elhamdü lillâh" demelidirSonra da yedi defa şu salavat-ı şerife okunmalıdır:

"Allâhümme salli alâ seyyidinâ ve mevlânâ muhammedin fil evveliyne vel âhıriyne ve fil meleil a'lâ ilâ yevmid dîn"

*Uygun yer ve zamanlarda tezellül (kendini hiçlemek) maksadıyla yalın ayak, baş açık okumakta yarar vardır
* Kasidenin sesli ve manzum olarak (bestesine uygun olarak) okunması ayrıca fayda sağlar
* Herhangi bir maksatla kaside okuyacak kimsenin niyet esnasında üç İhlas, bir Fatiha okuyup başta Rasulüllah Efendimiz (sav) olmak üzere tertibe uyarak bağışlamak edeptendir
* Okuyan, okutan ve yanında bulunan kimselerin soğan, sarımsak, sigara ve benzeri hoş olmayan kokulu şeyler yemek, içmek ve bulundurmaktan sakınmaları gerekir
* Kaside-i Bürde, kahr için veya başkalarına zarar vermek için, hele nefsin arzusunu yerine getirmek için asla istismar edilmemelidir Aksi halde vebali büyük olur

--- Sonraki mesaj ---

KASİDE-İ MURADDİYE'Yİ OKUMANIN FAZİLETİNE DAİR
Altı yüz tarihlerinde Mısır'da İmamı Bûsi isimli bir zat vardı Padişahların yanlarında oturu onları şiirle medh ederdiŞöyle anlatıyor:
"Bana felç hastalığı geldi Belimden aşağı tutmaz oldu Hekimler benim bu hastalığımın çaresi bulamadılar İçimden dedim ki:
"Ben bu kadar padişahları övdüm Cenab Peygamber'i de bir kaside ile öveyim, beni bu dertte ancak o kurtarır/'
Bu niyetle Kaside-i Bürde'yi yazdım Cenab Peygamber (sav) rüyada bana geldi: "Kaside'y oku" dedi Önünde okudum Bazı yerlerini düzeltti ve bana dedi ki: "Neren hastadır?" Gösterdim

Mübarek ellerini sürer sürmez hastalık ayağımın altından akıp gittiBen de bundan sonra padişahların yanına gitmedim, dünyaya küstüm, darıldım, "Beni bir hastalıktan kurtaramadılar" dedim Gece gündüz Efendimiz (sav)'in üzerine salavat-ı şerife getirmeye başladım"

Bu zat Kaside-i Bürde'den başka Kaside-i Hemziyye'yi yazdı
"Bunlardan başka Kaside-i Mudariyye'yi yazmaya başlamıştım İskenderiye'de limanda oturuyordum Baktım ki güzel yüzlü, güzel elbiseli ve güzel kokulu bir zat denizin üzerinden geliyor Bu hale taaccüb ettim: "Ya Rabbi, bu kimdir?" dedim Meğer o gelen Cenabı

Peygamber (sav)'miş Yanıma geldi, elimi sıktı ve buyurdu ki:
"Artık yaptığın kasideler yeter Yedi kat sema ve yedi kat yerdeki, arş ve kürsideki melekleri sevap yazmaktan yordun Ümmetime benden selam götür Her kim bu Kaside-i Mudariyye'yi beş vakit namazlardan sonra günde beş defa okursa, Cennette onunla yanyana komşu olacağız"
Bu Kaside-i Mudariyye çok kıymetlidir Bunun kıymetini bilmelidir Her kim bu kasideyi darda, sıkıntı veya bir şiddette kaldığında okur da, Allah Teala'ya duada bulunursa, Cenabı Ecelli Alâ içinde bulunduğu kederli halinden onu feraha çıkarır

* Her gün bir defa okuyan Efendimiz (sav)'i rüyasında görür

--- Sonraki mesaj ---

KASİDE-İ BÜRDENİN FAZİLETİ
Bûsırî Hazretleri'ne ömrünün sonuna doğru felç hastalığı geldiğinden, bedeninin yarısı hareketsiz kaldı Yüce Allah'a, hastalığına şifa vermesi için Rasulüllah'ı vesile edip çok dua ve niyazda bulundu İnsanların en üstünü olan Peygamberimiz Efendimiz'i (sav) öven meşhur kasidesini hazırladı Rüyasında Allah Resulü'nun isteği üzerine bu kasidesini okudu

Rasulüllah Efendimiz bu kasidesini çok beğendi O kadar hoşuna gitti ki, üzerinde bulunan mübarek hırkasını çıkanp Bûsırî'ye giydirdi Bedeninin felçli yerlerini de mübarek elleriyle sığadı Uyandığında vücudunu tam olarak sağlığına kavuşmuş buldu

Ayrıca Peygamber Efendimiz'in rüyada giydirdiği hırka-i saadet de üzerinde idi İşte bunun için bu kasideye "Kaside-i Bürde" denilmektedir

Bürde; hırka veya palto demektir Bu bürdenin teberruk için uzun süre korunduğu, felçli hastalara sürülmek üzere elden ele dolaştığı rivayet edilmektedir

Rüya yoluyla da olsa, bir anlık birliktelikten şifaya kavuşan İmam Bûsirî, sevinerek aynı günün sabah namazına giderken, yolda Yüce Allah'ın sevgili kullarından evliya bir zata rastladı O zat, Bûsırî'ye:

"Ey Bûsirî! O kasideni ben de dinlemek istiyorum" dedi
Bûsirî:
"Benim kasidelerim çoktur Hepsini de herkes bilir Hangisini okumamı istiyorsun?" dedi O da:
"Kimsenin bilmediği, ancak bu gece Resulüllah Efendimiz'e okuduğun kasideyi dinlemek istiyorum"
dedi Bûsırî:

"Bunu daha hiç kimseye söylemedim Nereden ve nasıl anladın?" deyince, o zat da Bûsırî'nin rüyasını ve kendisine hediye edilen hırkayı
Efendimiz SAV in kendisini okşayaşını ve sonucunu bir bir anlattı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com