Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hafızada, okuduğunuzu, tutmak

Okuduğunuzu hafızada tutmak için

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Muhabbetci Nickli Üyeden Alıntı

yahu yazmayam diyorum, duramiyorum Sunada bir cevap vereyimde Ondan sonra ne yaparsaniz yapin, karismayim islerinize

Muhammed Hakki icin, bir Hz Alinin rivayetde yapdigina bakin, birde sizlerin yaptigina , sonra elinizi vicdaniniza koyun ve sorun , aynimiymis

1) Hz Ali Fatiha okuyor, keramet buyuruyor o yüce Sah Kumlari tek bir kerrecik bir dua ile altin ediyor
2) Yoksul adam ayni duayi yüzlerce kez okuyor ama birsey degismiyor

3) Hz Alinin sözünü degerlendirmeye almaniz gerekirNe demis o mübarek insan?? ' Ne yapayım, der Duâ aynı duâ; ama, okuyan ağız aynı değildir! Duâ tamam; lâkin, okuyanın ihlâsı ve teveccühü tamam değildir!
Demekki hikmet duada degil, okuyan agizda imis! Eger hikmet duada olmus olsaydi, yoksulda ilk okudugunda kum altin olurduSiz bu hikayeden baska birsey anliyorsaniz, ben birsey demiyorum o zaman
---------------

cdorder tefsirine karsi tefsir cikaririmAlimine karsi alim cikaririm her konuda oldugu gibi bu konudada hemfikir degildir alimlerKaldiki kurani kerim bugünde gecerlidir, bu durumda sana bana ne söylüyor? Neye dikkat cekiyor, bugünkü hayatimizda bu ayeti nasil degerlendircez? 1500 yil önce gönderilmis ve ayetler sadece o günleri anlatiyorsa, o zaman bugünkü hayatimizda kuranin deger kalmamis manasi cikar, bu ise süphesiz yanlis düsünce olur
Vesselam

-----------
Delikadir, rivayeti bir daha oku arkadasimortada bir Rabitalik is yoktur!! Hz Aliden yoksulum deyip para yardimi istemis adamEger senin dedigin gibi, bu rabitalik icin ispat ise, her dilenci Rabita kosmus olur yardimcisini Hikayede söz konusu para yardimi, yoksullugu gidermek amacli bir yardim

'Fakirin biri, bir ağaç dibinde gölgelenmekte olan Hz Ali (ra)'ye gelir, ihtiyaçlarını arz eder:
' Çoluk-çocuk sıkıntı içindeyim, ne olur bana biraz yardımda bulunun, der

benim icin sorun yok ancak senin önceki mesajlarInda okumustum Allah Istedigi zaman zaten verir niye araya baskalarini sokuyorsun diye yazmissinKaderin de varsa sana gelir hocaya gitmesende kaderinde yoksa gelmez istedigin hocaya gitsende, diye yazmissin yani Allah verecekse bu adama altini verIr Hz Ali kv ne gerek var demeye geliyor olay

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Arkadaşlar lütfen konuyla ilgili sorular var ise onları konuşalım düşüncelerinizi yazmayı bırakalım, inanmadıktan sonra kimsenin kimseye bişi kanıtlamaya geregi yok inanıyorsan yaparsın mükafatını alırsın inanarak yapmıyorsanda inkar eder durursun bu böledir bu sizin kalbiniz ve beyniniz le alakalıdır

Konu ile ilgili olsun lütfen aklınıza takılan bişi varsa konuyu açan arkadaşımızda bunlara cevap versin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

xeyn Nickli Üyeden Alıntı

'

''belirli kelimelerin veya kelime grublarının beyinde tekrarının adıdır ZİKİR
ZİKİR, beyinde tekrar edilen kelimenin manâsı istikâmetinde, beyin kapasitesini arttırır
Yapılan her zikirde, ne kelime olursa olsun, beyinde belirli bir frekansta dalgaboyu üretilerek, beynin görev dışı olan hücreleri, o frekansla programlanır''

şimdi zikrin bu tanımına bakılırsa yani olayn frekanslarla ilgisi varsa eger bi insan inansada inanmasada yapılan zikirlerle insanda br takım gelişmeler görülebiliyor özellikle esmalarla yapılan zikirlerde,Allâh'ın isimlerinin işaret ettiği manâlar, insan beyninde açığa çıkıyor
kalp önemli tabiki ama bir de bu acıdan bakanlar var bu konuda ne düşünüyosun muhabbetçi?

aslinda bura yeri degil ama bu soruyu cevaplayayim konudan uzaklasiyoruz yoksa

Zikir etmek mana olarak anma, söyleme demekdirKuranda Kitabullah yani Kurani kerimde bir cok yerde " ZIKIR" olarak tanimlanir hatta en cok kuran icin kullanilmisdir zikir kelimesi kuranda Misal olarak su ayetlere bakalim

Ali İmran Suresi 58 İşte bu sana ayetlerden ve hikmetlerle dolu zikir’den okuduğumuzdur

Hicr Suresi 6 Şöyle haykırdılar: "Hey! Kendisine o zikir/Kur'an indirilen! Sen gerçekten tam bir delisin"

Hicr Suresi 9 Hiç kuşkusuz, o zikiri/Kur'an'ı biz indirdik, biz; her hal ve şartta onu muhakkak koruyacak olan da biziz

Nahl Suresi 43 Biz senden önce de elçi olarak kendilerine vahyettiğimiz erkeklerden başkasını göndermedik Eğer bilmiyorsanız, zikir/Kur'an ehline sorun

Nahl Suresi 44 Açık delillerle, kitaplarla gönderdik Sana da bu zikiri/Kur'an'ı vahyettik ki, kendilerine indirileni insanlara açık-seçik bildiresin de derin derin düşünebilsinler

Ta-Ha Suresi 99 İşte böylece, geçip gitmişlerin haberlerinden bir kısmını sana anlatıyoruz Biz sana katımızdan da bir zikir verimişizdir

Enbiya Suresi 7 Senden önce de ancak kendilerine vahyettiğimiz erler gönderdik Hadi, sorun zikir/Kur'an ehline, eğer bilmiyorsanız

ve böyle daha devamZikir etmenin beyine yahut ruha bir yarari oldugu dogru olabilirYani zikretmekde güzeldir Ama asil zikir kalbin zikridir Yani kalbin atisindaki, alip verdigin nefesteki sirri anlamaktir Her nefes alip vermende bir "HU" cekiyorsun her kalb atisin bir "HAKK HAKK " dedigini duyuyorsun Asil hikmet bundadirTabiki insanlar zikir etmelidir, bu kuranda vardir,Sevapdir, ALLAHA anmak hostur güzeldir Ama bunlari bir beklenti ile yapmak, yahutda bunlara "BÜYÜ; YALDIZLI " kelimeler misali bakmak yanlistir Artik zikri 10 000 kezmi yapar, yoksa yüzbin kezmi, o herkesin kendi bilecegi isdirALLAH her insana kismetinde ne ise onu verir Dilerse cogaltir, dilerse azaltir Bize düsen ise apacik bir sükürdür Kisaca böyle düsünüyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

''Cünkü hikmet duada degil, söyleyen kalbde Kalbi dervis olan bir kez YA RAHMAN der, yedi gök inim inim inler ama gönlünde nuru olmayan 4444 kerre degil yüzbin kez okusa nafiledir'' sen böyle düşünüyosun muhabbetçi ama merak ettigim bi husus daha var,

''belirli kelimelerin veya kelime grublarının beyinde tekrarının adıdır ZİKİR
ZİKİR, beyinde tekrar edilen kelimenin manâsı istikâmetinde, beyin kapasitesini arttırır
Yapılan her zikirde, ne kelime olursa olsun, beyinde belirli bir frekansta dalgaboyu üretilerek, beynin görev dışı olan hücreleri, o frekansla programlanır''

şimdi zikrin bu tanımına bakılırsa yani olayn frekanslarla ilgisi varsa eger bi insan inansada inanmasada yapılan zikirlerle insanda br takım gelişmeler görülebiliyor özellikle esmalarla yapılan zikirlerde,Allâh'ın isimlerinin işaret ettiği manâlar, insan beyninde açığa çıkıyor
kalp önemli tabiki ama bir de bu acıdan bakanlar var bu konuda ne düşünüyosun muhabbetçi?

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

dicle Nickli Üyeden Alıntı

sayın hülya ve muhabbetçi sağolun anlayacağımı anladımçok güzel yazmışsınızdemekki kafamı allak bullak eden ebced yoookk artıkzaten tuhaf gelmişti kendi kendime diyordum neden ALLAH'IN isimlerini ,dualarını belli sayı ve günlerde yapmak lazım?diğer günlerde neden kabul olmasınşimdi Kuran'ı da mealinden okumaya başladım daha iyi anlayabiliyorum herşeyiee üniversite de bitirsem yaşım 43 de olsa sanırım hülya avşarın dediği bende henüz gitmemiş azcık kalmışmış sanırım artık kalmayacak )))tekrar tşkler çok sağolun

Adiniza gercekden sevindim ALLAH ilminizi artirsin, dogru yoldan asla ayirmasin, dayima melekler evinizde bulunsun Cebrail rehberiniz olsun, Mikail bekciniz Hizir yoldasiniz olsun insallahHAKK nuru kalbinizden asla eksilmesin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

sayın hülya ve muhabbetçi sağolun anlayacağımı anladımçok güzel yazmışsınızdemekki kafamı allak bullak eden ebced yoookk artıkzaten tuhaf gelmişti kendi kendime diyordum neden ALLAH'IN isimlerini ,dualarını belli sayı ve günlerde yapmak lazım?diğer günlerde neden kabul olmasınşimdi Kuran'ı da mealinden okumaya başladım daha iyi anlayabiliyorum herşeyiee üniversite de bitirsem yaşım 43 de olsa sanırım hülya avşarın dediği bende henüz gitmemiş azcık kalmışmış sanırım artık kalmayacak )))tekrar tşkler çok sağolun
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

cdorder Nickli Üyeden Alıntı

sevgili muhabbetçi, bu yazında öncelikle böyle bir konuda Allah adına konuştuğun için seni yadırgadımşimdi Allahın hangi duayı kabul edip etmeyeceğini, yada hangi şekil edileni kabul edip, hangisini etmeyeceğini kim nasıl bilebilir ki, sen biliyorsun

Bir daha oku ne demisimDuanin hikmetini anlayin Duayi tekrarlamakla hakk daha cabuk yahut daha az yardim etmez Cünkü hikmet duada degil, söyleyen kalbdedemisim

Söyle bir rivayet vardir , okudunmu bilmem

Muhyiddîn-i Arabî (kuddise sırruh) hazretlerinden:
'Fakirin biri, bir ağaç dibinde gölgelenmekte olan Hz Ali (ra)'ye gelir, ihtiyaçlarını arz eder:
' Çoluk-çocuk sıkıntı içindeyim, ne olur bana biraz yardımda bulunun, der
Hz Ali (ra) hemen yerden bir avuç kum alır, üzerine okumaya başlar Sonra da avucunu açar ki, kum tanecikleri altın külçeleri hâline gelmiş
' Al, der fakire İhtiyacını karşıla!
Fakirin gözleri yerlerinden fırlayacak gibi olur:
' Allah aşkına söyle yâ Emîre'l-mü'minîn! Ne okudun da kum tanecikleri altın oluverdi? der

Hz Ali (ra) anlatır:
' Kur'ân-ı Kerîm, Fâtiha sûresine gizlenmiştir Bende Kur'an-ı Kerîm'i okudum, yani Fâtiha sûresini okudum bu kumlara
Bunu öğrenen fakir durur mu? O da bir avuç kum alır ve başlar okumaya Okur, okur, okur Ama kumlarda bir değişiklik yoktur Altın filan olmuyor, aynen duruyortekrar gelir ve İmam Ali kerremallâhü vechehû hazretlerine:
' Ben de okudum, ama birşey değişmiyor; kumlar altın olmuyor, der Emîrü'l- Mü'mînin Hz Ali (ra) boynunu büker, mahcup bir edâ ile cevap verir:
' Ne yapayım, der Duâ aynı duâ; ama, okuyan ağız aynı değildir! Duâ tamam; lâkin, okuyanın ihlâsı ve teveccühü tamam değildir!

Ne anliyorsun bundan sen? Simdi o adamda bak oturmus, oku babam oku, ha bire ayni duayi okumus amaaaa var gelki, öyle her babayigigin kari degildir kumu altin etmek4444 kerre okuyacaginiza 5000 kez okuyun? Ne degisir? Yahut bir eksik okuyun ne degiscek?

hiçbirimiz eren,derviş yada tam takvaya sahip kullar değilizelimizden geldiğince, ahir zamanda Allahtan yardım istiyoruz
şimdi bunları bile bile kalkıp onu okuma, o kadar okuma, bunu böyle yapma demek, sence haddimiz mi?

Bak yine diyorum yanlis okumussun beni ben okuma dememisim Yalniz sayilara takilmayin

hadi bunlar düşüncen anlarım, ama bide kalkıp bunu, ayette böyle söylüyor diyerek insanlara aktarman son derece yanlış

çünki alıntı yaptığın ayet senin demesini istediklerini söylemiyor yine

iki farklı tefsirden alıntı yaptımbak bakalım ne diyormuş

Tefsir cok güzel Simdi kurani kerimde bildigimiz gibi bu tür zikirlerden tek kelime ile bahs etmez demekki geriye ne kaldi? Hadisler ve rivayetlerOnlara ben pek dalmicam

Yukardaki yazdigimi okuyan anlar demek istenileni Sayilara takilmayin, sayilara takildikca sekilcilik yaparsiniz, sekilcilik ise HAKKDAN uzaklastirir, yakinlastirmaz!
Konu kisaca budur Inanirsiniz inanmassinizHerkesin kendi bilecegi birsey

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

Muhabbetci Nickli Üyeden Alıntı

arkadasim 4400 kerre oku, nicin 4444 kerre? Bir tane eksik okursan bosami gidicek yani bu??

Duanin hikmetini anlayin Duayi tekrarlamakla hakk daha cabuk yahut daha az yardim etmez Cünkü hikmet duada degil, söyleyen kalbde Kalbi dervis olan bir kez YA RAHMAN der, yedi gök inim inim inler ama gönlünde nuru olmayan 4444 kerre degil yüzbin kez okusa nafiledirSu ayeti biraz düsünelim

Maun Suresi 5 namazlarından gaflet içindedir onlar!

Bak namaz kiliyormus bunlar, kiliyorlarmis ama gaflet icindeler imis Demekki bunlarda " ALLAH birdir" diyormus ama vah vah, bosa gidiyor ibadetleri cünkü özü cürük ervah bunlar

A'raf Suresi 180 En güzel isimler Allah'ındır; O'na onlarla dua edin O'nun isimlerinde ters bir tutum izleyenleri bırakın Yapıp ettiklerinin cezasını çekeceklerdir

Iste bu ters tutumu izlemeyinistersen sabah aksam ibadet et, kimse buna birsey demiyorki, ama bunu sayilara sokup, su kadar söyle bu kadar böyle demek, kurani kerime dolaysi ile HAKKA ters tutumdur!

Vesselam

sevgili muhabbetçi, bu yazında öncelikle böyle bir konuda Allah adına konuştuğun için seni yadırgadımşimdi Allahın hangi duayı kabul edip etmeyeceğini, yada hangi şekil edileni kabul edip, hangisini etmeyeceğini kim nasıl bilebilir ki, sen biliyorsun

hiçbirimiz eren,derviş yada tam takvaya sahip kullar değilizelimizden geldiğince, ahir zamanda Allahtan yardım istiyoruz
şimdi bunları bile bile kalkıp onu okuma, o kadar okuma, bunu böyle yapma demek, sence haddimiz mi?

hadi bunlar düşüncen anlarım, ama bide kalkıp bunu, ayette böyle söylüyor diyerek insanlara aktarman son derece yanlış

çünki alıntı yaptığın ayet senin demesini istediklerini söylemiyor yine

iki farklı tefsirden alıntı yaptımbak bakalım ne diyormuş

180- Halbuki Allah'ın esma-i hüsnası (güzel isimleri) vardır En güzel isimler O'nundur Gerçi Allah zatında birdir (ehaddir) ve zatının ismi Allah'dır Fakat sayı olan bir gibi eşi ve benzeri bulunabilecek şekilde bir birlikle değil, eşi ve benzeri bulunmayan üstün bir birlikle birdir Zatında yalnızca vahid değil, ehaddir: Cemâl ve celâliyle, bütün sıfatlarındaki kemaliyle vahid ve her şeyin Rabb'i olan bir Samed'dir Bundan dolayı zati, izafi, sübutî, selbî, fiilî ve manevî özellikleri ve bu özellikleri dile getiren isimleri vardır İlâhî hitapta yer alan "Biz, şehadet ettik, yarattık" gibi çoğul kiplerindeki azamet ve ihtişam, işte ilâhî sıfat ve isimlerin bir araya gelmesinden doğan azamet ve yüceliği dile getirir ki, Allah yüce ismi, bütün bu sıfat ve isimlerin hepsini içine alan bir yüce isimdir Allah ismi, Allah'ın kendisi gibi, eşi ve benzeri olmayan bir isimdir Sıfat ve isimlerin çokluğu, zatın çokluğunu gerektirmeyeceğinden o isim ve sıfatların her biri Allah'ın eşsiz özelliklerinden birine delalet eder Âdem'e öğretilen de isimlerin en güzelleridir Daha doğrusu en güzel isimler Allah'a mahsustur Öyleyse ey müminler, O'na o isimlerle dua ediniz, O'nu onlarla çağırınız veya O'nu bu güzel isimlerle adlandırıp anınız Ve O'nun isimlerinde ilhad (yani yamukluk) edenleri terk ediniz Mesela bedevîlerin "Ey ikram ve yüceliklerin babası, ey akyüzlü, ey kurtarıcı!" demeleri gibi, yanlış düşünceye ve kötü zanna sebebiyyet verecek bozuk ifadelerden ve hadd-i zatında herhangi bir en üst düzeydeki kemali de ifade etmeyen isimlerden uzak durunuz Veya "Rahmân" ismini tanımak istemeyen müşrikler gibi, sapık düşünceyle esmâ-i hüsnanın (güzel isimlerin) bazılarından yan çizmek isteyen, mesela Kur'ân'da yer alan "Güçlü, intikam alan, büyüklük sahibi, zorlu" gibi azamet ve sonsuz kudret ifade eden ilâhî isimlerin güzelliğine itiraz etmeye kalkışan, ya da Allah'a mahsus olan esmâ-i hüsnayı Allah'dan başkasına da aynen ıtlak edip vermeye kalkan, veyahut Arap müşriklerinin yaptığı gibi, Allah'ın isimlerinden bazısını alıp müennes sigasıyla Allah isminden el-Lât, el-Azîz isminden el-Uzza şeklinde kendi putlarına isim koydukları gibi bir çeşit isim türetme yoluna sapan, mesela şuna buna ilâh, (müzik ilâhı, gençliğin ilâhı, futbol ilâhı vs) "ilâhe, mabud, mabude, rezzak, hallâk diyen dinsizlere bakmayınız, onlara uymayınız, onların inkârlarını kendilerine bırakınız Onlar yaptıklarının cezasını göreceklerdir

180 – En güzel isimler Allah’ındır, o halde bu isimlerle O’na dua edin O’nun isimleri konusunda haktan sapanları terkedin Onlar işlediklerinin cezasını çekeceklerdir [17,110; 20,8]
Allah Teâla sayılamayacak kadar fazla güzel fiilleri ve eserleri ile Kendisini tanıtmaktadır Bu fiillerin kaynağı O’nun güzel isimleri, isimlerin kaynağı da zatî ve sübûtî sıfatlarıdır Allah Kendisini nasıl tanıtıyorsa insanın da öyle tanıması gerekir Yoksa insan kendi sınırlı akıl ve duyuları ile Allah’ı tavsif etmeye kalkarsa ciddî eksiklikler ve yanlışlar yapabilir Kur’ân, Allah’ı ulûhiyetin nihayetsiz hususiyetlerini ortaya koyacak en güzel isimlerle tanıtır Bu ilahî isimler vasıtasıyla insan, yaşayışının her türlü durumunda Allah ile bir bağ kurma imkânına kavuşur Esma-yı hüsnanın en önemli işlevi Allah ile insan, insan ile Allah arasında münasebetleri en ideal bir seviyede gerçekleştirmektir Kur’ân, insanlığa indirdiği esma-yı hüsna bağları ile, şirkin ayrı ayrı tanrılara dağıttığı birçok kavramı, Allah ile münasebete koyar Böylece bu isimler, insanlık için mümkün olan en yüksek seviyede bir marifetullahı gerçekleştirirler Hz Peygamber (as) şöyle buyurmuştur: “Allah’ın 99 ismi vardır Kim bunları bellerse, bunlarla Allah’ı zikrederse cennete girer” Alimlerin çoğuna göre, esma-yı hüsna tevkifîdir, yani dinde hangileri bildirilmiş ise yalnız onlar kullanılır Mesela: “Allah alîmdir”, denir, ama aynı mânaya geliyor diye “Allah âriftir, fatîndir, bilgedir” denilmez Allah’a yaraşmayan isimler vermek, veya vasfettiği bazı isimleri O’na vermemek, O’nun isimlerini putlar hakkında kullanmak, yahut o isimleri te’villerle gerçeğinden saptırmak tarzlarında olur Mezkûr yanlışlardan her biri, Allah’ın isimleri konusunda “haktan sapma” ya girer

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi

xeyn Nickli Üyeden Alıntı

sevgili Muhabbetçi,şimdi hüddam ın verdigi 4444 kere okunan salatı tefriciye duasını okumak yanlış birşey mi? bu dua müslümanlar arasında cok yaygın ve buna benzer dualar hatta bayanlar arasında daha cok yaygın dileği olan birisi için dagıtılıyo bu dualar saysına göre okunuyo bunca insan yanlışa mı düşüyomu şimdi onu öğrenmek istiyorum
bir de dediginiz, esmalarla yapılan zikirler içinde mi gecerli,onlarlada ebced hesabı yapılıp zikiler yapılıyo dilekler için,
böyle sayısıyla yapılan dualar yanlışmı yani tam olarak acıklarsanız seviniim

arkadasim 4400 kerre oku, nicin 4444 kerre? Bir tane eksik okursan bosami gidicek yani bu??

Duanin hikmetini anlayin Duayi tekrarlamakla hakk daha cabuk yahut daha az yardim etmez Cünkü hikmet duada degil, söyleyen kalbde Kalbi dervis olan bir kez YA RAHMAN der, yedi gök inim inim inler ama gönlünde nuru olmayan 4444 kerre degil yüzbin kez okusa nafiledirSu ayeti biraz düsünelim

Maun Suresi 5 namazlarından gaflet içindedir onlar!

Bak namaz kiliyormus bunlar, kiliyorlarmis ama gaflet icindeler imis Demekki bunlarda " ALLAH birdir" diyormus ama vah vah, bosa gidiyor ibadetleri cünkü özü cürük ervah bunlar

A'raf Suresi 180 En güzel isimler Allah'ındır; O'na onlarla dua edin O'nun isimlerinde ters bir tutum izleyenleri bırakın Yapıp ettiklerinin cezasını çekeceklerdir

Iste bu ters tutumu izlemeyinistersen sabah aksam ibadet et, kimse buna birsey demiyorki, ama bunu sayilara sokup, su kadar söyle bu kadar böyle demek, kurani kerime dolaysi ile HAKKA ters tutumdur!

Vesselam

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi

sevgili Muhabbetçi,şimdi hüddam ın verdigi 4444 kere okunan salatı tefriciye duasını okumak yanlış birşey mi? bu dua müslümanlar arasında cok yaygın ve buna benzer dualar hatta bayanlar arasında daha cok yaygın dileği olan birisi için dagıtılıyo bu dualar saysına göre okunuyo bunca insan yanlışa mı düşüyomu şimdi onu öğrenmek istiyorum
bir de dediginiz, esmalarla yapılan zikirler içinde mi gecerli,onlarlada ebced hesabı yapılıp zikiler yapılıyo dilekler için,
böyle sayısıyla yapılan dualar yanlışmı yani tam olarak acıklarsanız seviniim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi

Arkadaşlar harf hatalarına lütfen dikkan edelim 1 harf hatası yapılacak işi başka manalara götürür bilen var bilmeyen var sonuçta doğrusu El-Hafiyzu,
dur bu şekilde okunacak , buna göre zikir ediniz

Manası:- Koruyup gözeten ve dengede tutan, herşeyi belli vaktine kadar afat ve belâdan saklayan 2- Yapılan işleri bütün tafsilatıyla tutan, bilendir

Kur'ân-ı Kerîm'den İlgili Ayet:
Ya'kub dedi ki: Daha önce kardeşi (Yusuf) hakkında size ne kadar güvendiysem, bunun hakkında da size ancak o kadar güvenirim! (Ben onu sadece Allah'a emanet ediyorum); ALLAH EN HAYIRLI KORUYUCUDUR O, acıyanların en merhametlisidir
(12:64)
Allah'tan başka dostlar edinenleri Allah daima GÖZETLEMEKTEDİR Sen onlara vekil değilsin
(42:6)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi

HÜDDAM Nickli Üyeden Alıntı

benim aldıyım eğitim üstün seviyededirkaynak dediğiniz kitapmıhavas kitaplarını kim yazmış bi kaynak iste onlardanben kitap okumam kitap yazarımayrıca kuranı kerimden başka kitap bilmem

Simdi hüddam kardes, Kurani kerimden baska kitap bilmem diyorsun, cok güzel bu

Söyle bakalim verdigin yazilar, kuranin hangi ayetinden alinma??

Mademki tek kitabin kurani kerimdir, o zaman biz cahiller bulamadigimiz icin anlasilan kurani okuyamamisiz Sen okumus ve anlamissin, aydinlat bizleri, kuranin hangi ayetinden aldin bunlari, neresinde yaziyor bunlar??

Aslinda sadece sana sormuyorum, herkese bu sorum, kuranda bu tür seyler yazilimi? Var diyen ayetleri göstersin!!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi

yaw karismayim diyorum duramiyorum

Dikkat edersen kullanilan kelime " Arrafa" kelimesidir Kahine diye parantez icinde olan, meal edenin, yani tercüme edenin kendi görüsüdür Seninle buyur arrafe kelimesi ne imis bakalim sözlükten

Arraf ( arrafe)
Falcı, kahin Müneccim 2 Hekim 3 Göçebe Arap aşiretlerinin örfe vakıf umumi bilgileri

Simdi hadi Hüddam falcilik yapmiyor deyinde göreyim Ebced hesabi ile, kurandan ayet cikarip, ona göre yorum yapip, hayati yönlendirmek falcilik degilde nedir acaba?

Bu konu burda kalsin, konuyla iliglide iki cift soru sorayim ben yine

1) Buna kaynak nedir? Yani tamam yazmis, güzelde etmis velhasil bunun elbet biryerden bir kaynagi mevcutdur, degilmi? Kaynagini bizimle paylasiverse, bizlerde baksak, ve ana kaynagindan okusak daha hos olmazmi?

2) Bunu okuyunca hafizada tutulacaksa hersey, o zaman buyrun okuyalim, ardindan kuran elim basini okuyalim ve üc gün icinde arapca ögrenmis olalim Bunu mantikca kabul ediyormusunuz? Yahutda üniversitede bir hoca tutalim, bu duayi tüm herkese ögretsin, bes senede yapilcak isi, iki senede bitirsinler Kabul ediyormusun bunu?

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi

Sayin dicle

ayip olan ne? Allah ile aldatanlari ortaya cikarmakmi? yoksa Kurani kerimi bir sihirbaz kitabina cevirenlere karsi koymakmi? ayetleri anlamissiniz zaten, aynen buyruldugu gibidir
para aldigida mevcut tabiki, böyleleri hep ayni yöntemle insanlari tuzaga düsürür ilk baslarda para almasalarda, hani derlerya "Müsterinin ayagi alissin" o hesap!!
baska bir baslik altinda konuyu acin dediniz, iyide sayin dicle, zaten forumda bas bas basliklar acilmis onlara bir göz gezdirin okuyun, ögrenceksiniz dönen dolaplari

hem ona biz söyledik,madem sahtekar degil, korkcak birseyi de yok, sunsun bize ilmini, neye dayali yapip cizdikleri, kurani kerimi bu sekil kullanmak dogrumu?

birkac arkadas yapmayin etmeyin diyor, arkadaslar hatamiz ayetlerde böyle Mahlukatlarin bahsi gectigi, ve onlara karsi Yüce Rabbimizin Hükmünü göstermekmi?

4004 - İmran İbnu Husayn radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm: "Ümmetimden yetmişbin kişi (Mahşer'de) hesaba çekilmeden cennete girecektir!" buyurdular Kendisine: "Ey Allah'ın Resûlü! Bunlar kimlerdir?" diye sual edildi
"Onlar, kendilerine dağlamayanlar, rukyeye başvurmayanlar, teşâ'üme (uğursuzluğa) inanmayanlar ve Rablerine tevekkül edenlerdir!" buyurdu
Müslim, İman, 371, (218)

4006 - Hz Cabir radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'dan nüşre hakkında sorulmuştu: "O şeytan işidir!"buyurdu"
Ebu Davud, Tıbb 9, (3868)

4007 - İsa İbnu Hamza rahimehullah anlatıyor: "Abdullah İbnu Ukeym radıyallahu anh'ın yanına girdim Kendisinde kızıllık vardı "Temime (muska) takmıyor musun?" diye sordum Bana şu cevabı verdi: "Bundan Allah'a sığınırım Zira Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm şöyle buyurmuştu: "Kim bir şey takınırsa, ona havale edilir"
Tirmizi, Tıbb 24, (2073)

2213 - Safiyye Bintu Ebî Ubeyd, Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın zevce-i pâklerinden naklen anlatıyor: "Resülulah (aleyhissalâtu vesselam) buyurdular ki: "Kim bir arrâfa (kâhine) gelir, birşeyler sorar ve söylediklerine de (inanıp) onu tasdik ederse, kırk gün namazı kabul edilmez"
Müslim, Selâm 125, (2230)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi

Bakara Suresi 174 Allah'ın kitap'tan indirdiği şeyi gizleyip onu basit bir ücret karşılığı satanlar, karınlarında ateşten başka bir şey yemiş olmazlarKıyamet günü Allah onlarla konuşmayacaktır, onları arındırmayacaktır daOnlar için korkunç bir azap vardır

hülya hanım bunu yazmışsınız hüddama bir cevabınızdane demek bu arkadaş para mı kesiyor yaniayıp bu sizin yaptığınızbenim bir sorunumda sayın hüddam bu sitede çok yoğun olmasına rağmen hiçbir beklentisi de olmadan bana yardımcı oldusonucunu da almak üzereyimaldığımda burda sizlerle paylaşacağımayrı bir başlık açında ne demek istediğinizi daha net anlayalım
--------------------
kısacası ben yanlışsam yanlış yoldaysam bileyimispatlayınız bana ricatşkler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com