Muska Tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muska TatlısıMalzemeler:3 adet yufka 100 gr Toz badem 2 çorba kaşığı pudra şekeri 2 adet yumurta akı Sıvıyağ Şerbeti için: 300 gr Toz şeker 4 su bardağı su Yarım limon suyu Yapılışı: Şerbeti tüm malzemeyi kullanarak kaynatın ve soğumaya bırakın Toz badem, pudra şekeri ve yumurta aklarını bir kapta karıştırarak hamur kıvamına getirin Yufkaları 4 cm kalınlığında şeritler halinde kesin Şeridin ucuna bir miktar karışımdan koyun Katlayarak muska şeklinde sarın Kızartma tavasında önlü arkalı kızartın ve sıcakken soğutup kenara ayırdığımız şerbetin içine atarak şerbeti çekmesini bekleyin Servis tabağına alarak servis yapın |
|