Kıymalı Börek |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı BörekMalzemeler: 3 adet yufka 1 su bardağı süt yarım çay bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta İç harcı için: 300 gr orta yağlı kıyma 4 yemek kaşığı sıvıyağ 2 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı çam fıstığı 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz Karabiber Yapılışı: 1- İç harcı hazırlamak için soğanları yemeklik doğrayın Tavaya sıvıyağ ile birlikte alıp biraz tuz ekleyin ve 1 dakika kadar soteleyin 2- Hafifçe pembeleşen soğanlara çam fıstığını ekleyin 1-2 kez karıştırdıktan sonra kıymayı ve kuru üzümü ekleyin 3- Baharatları ekledikten sonra kıymalar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Suyunu çeken harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın 4- Borcamınızı yağlayın ve 1 adet yufkayı kenarları borcamdan taşacak şekilde serin 5- Kalan yufkaları elinizde 3–4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin 6- Yumurta, süt ve sıvıyağ iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı ile sürün 7- Her koyduğunuz yufka katına hazırladığınız sostan bolca sürün ve kıymalı iç harcından serpin 8- En son kısma gelince en altta kalan borcamın dışına taşırdığınız yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın 9- Kalan sostan böreğin üzerine sürün ve çörek otu serpin 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin 10- Fırından çıkarttıktan sonra 1o dakika kadar dinlendirin, dilimleyerek sıcak servis yapın |
|