> Güveç Pilavı |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Güveç PilavıMALZEMELER 2 su bardağı pirinç 125 gr tereyağı 1 adet soğan 1 adet havuç 6 adet mantar 1 çorba kaşığı salça 1 adet kesme şeker 1 adet defne yaprağı 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 çay bardağı bezelye 1/2 demet dereotu 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri HAZIRLANIŞI Öncelikle 2 su bardağı pirinci ayıklayıp 1 saat tuzlu suda bekletin Bol suyla yıkayın 125 gram tereyağında 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet küçük doğranmış mantar ilave edip sote yapın 1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin 10 dakika pişirin Ateşten alıp, yarım demet dereotunu karıştırın Bir güveç kabına pilavı alın Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin |
|