Kahvaltılık / Meze |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahvaltılık / MezeMalzemeler: 1 kg patlıcan 1 kg havuç 1,5 kg domates 500 gr kırmızı biber yeterince zeytinyağı sarımsak tuz Hazırlanışı: 1- Havuçların kabuklarını soyup yıkayın Renedeleyin Bir yanmaz tavada 4-5 yemek kaşığı zeytinyağında havuçları pişirin Üstüne kapak kapatıp ara ara karıştırın 2- Fırında ya da ocakta kırmızı biberleri ve patlıcanları közleyin Bir tarafta közlenmiş biber ve patlıcanları soyup tahta üstünde küçük parçalara bölün Olabildiğince küçük parçalara bölmeye çalışın 3- Diğer bir tencere yıkamış olduğunuz domatesleri 4'e bölüp tuz koyarak tencerede kaynamaya bırakın Suyunu çekmeye başladığında rondodan veya süzgeçten geçirin 4- Tüm malzemeleri karıştırın Süzgeçten geçmiş domates, kırmızı biber, patlıcan ve havuçları karıştırın İçine yeterince tuz (ya da deniz tuzu kullanın) , istendiği oranda sarımsak misal 5-6 diş (sarımsakları ezeceğiz) koyup karıştırın 5- Isıya dayanıklı bir tepsinin içine tüm karışımı boşaltın Fırını 150 dereceye getirin 30 dakikada bir çıkarıp karıştırın Suyunu çekmesi gerekiyor 3 defa çıkarıp karıştırın Toplam 1,5 saate yakın fırında kalmalı 6- Sıcak şekilde kavanozlara doldurup üstünü örtecek kadar zeytinyağı koyun, kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin (Çok yaptığınızda bir kısmını buzlukta tutup, kullanacağınız zaman çıkartabilirsiniz) Hem meze olarak, hem de kahvaltıda afiyetle yenilebilir |
|