![]() |
Şam Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şam Tatlısı TarifiMalzemeler İrmik 1000 g ŞURUP: Su 1 litre, Toz şeker 2000 g, Limon 1/2 adet Süt 1 litre Şeker 500 g Sıvı yağ 250 g Çekilmiş Antep fıstığı 250 g Un 150 g Hindistan cevizi 25 g Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 4 Tarifi Yazdır Yapılışı 1- Bütün malzemeler karıştırılıp bozadan daha koyu bir kıvama gelene kadar yoğurulur ![]() 2- Daha önceden yağladığımız tepsinin üzerine hamur yayılır ![]() ![]() 3- Fırında tamamen kızarmadan çıkartılıp dilimlenir ![]() ![]() 4- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine, daha önceden hazırladığımız soğuk şurup dökülür, üzeri badem, hindistan cevizi veya fıstıkla süslenir ![]() ŞURUP: 1- Bir tencerede 1 litre su ile şeker kaynatılır ![]() ![]() 2- Karışım kaynamaya başlayınca içine 10 damla limon suyu damlatılır ![]() ![]() 3- 10 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır ![]() |
![]() |
![]() |
|