Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolatalı, doğum, günü, pastası

Çikolatalı Doğum Günü Pastası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Doğum Günü Pastası




MALZEMELER
  • 1/2 paket margarin
  • 5 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 fincan Antep fıstığı
  • 15 çay bardağı çokokrem (üzerine sürmek için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 /2 su bardağı süt
  • 25 çorba kaşığı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı:
Çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım Şekeri ilave ederek bembeyaz ve köpük köpük olana dek çırpalım Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyelim ve çırpma kabımıza alalım Mikserin en düşük ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifçe şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltalım 170 dereceli fırında pandispanhamızı pişirelim
Keskin bir bıçak yardımıyla pastayı enine 2 eşit parçaya ayıralım Başlayalım ara kremasını hazırlamaya Unu ve şekeri tencereye alıp, çok az süt ile ezip, topaksız bulamaç kıvamına getirelim ve sütün tamamını ilave edelim Ağır ateşte sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştıralım Soğuduğunda pastanın alt katının üzerine sürüp, yer yer Antep fıstığı serpiştirelim
3 Pastanın diğer katını kremanın üzerine oturtalım Çokokremi 1/2 paket margarinle birlikte benmari usulü ağır ateşte eritelim Pastanın üzerine ve yanlarına sürelim Üzerine bolca Hindistan cevizi serpelim veya çikolata rendesi serpiştirelim Ya da 1/2 çay bardağı süt ve yarım paket krem şantiyi mikserle çırparak koyulaştıralım Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğimiz şekilde pastanın üzerine sıkarak süsleyelim
(Bir başka öneri: ara krema için verdiğimiz kremayı pastanın arasına sürün kalan yarısını krema sıkacağına doldurup pastanın üzerine yer yer sıkarak süsleyin ve buzdolabında bekleterek servis yapın) Eğer pastanın üzerinde çokokremle hazırlanmış sos kullanacaksanız, büyükçe bir tencereye su doldurup kaynatalım Daha küçük bir tencereye margarini koyup tencereyi su dolu kabın içine oturtup yağ eridiğinde çokokremi ilave ederek iyice karıştıralım Bu sosu ateşten alıp, pastanın üzerine dökelim Soğuduktan sonra servis yapalımDilerseniz üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz



Çok güzel gözüküyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.