Lokma tatlisi Tarifi ve Yapılışı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokma tatlisi Tarifi ve YapılışıMALZEMELER : 1,5 su bardağı su ve süt 1 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 100 gr eritilmiş margarin Kibrit kurusu kadar yaş maya Aldığı kadar un Kızartmak İçin sıvıyağ Şerbeti İçin 1 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1/2 limonun suyu YAPILIŞI: Önce şerbeti hazırlamak için, şeker ve suyu tencereye koyun 20 dakika kaynatın ve limon suyunu ekledikten sonra ateşten alın Başkabir kapta su ve süt karışımını ısıtın İçine mayayı, 1 çorba kaşığı şekeri, mayayı, margarini ve tuzu koyun Aldığı kadar un ekleyin ve kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur yapın Hamur iki misli oluncaya kadar, mayalanması için bekletin(ılık bir ortamda ve üstünü örterek) Derin bir tencerede bolca sıvıyağı kızdırdıktan sonra, mayalanan hamurdan, avucunuzun arasına alın ve yumru gibi sıkarak baş ve işaret parmağınızın arasından çıkan lokmayı ıslak bir çay kaşığı ile alın ve yağa atın Lokmalar kızarınca hemen şurubun içine atın Sıcakken servis tabağına alın ve servis yapın Hatta servis yaparken biraz tarçın dökerseniz daha hoş oluyorAfiyet olsun |
|