Ballı Lokma Tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Lokma TatlısıBallı Lokma Tatlısı Ballı Lokma Tatlısı Tarifi - Ballı Lokma Tatlısı Yapılışı - Ballı Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır - Ballı Lokma Tatlısı Malzemeleri Malzemeler: 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt Yarım çay bardağı su 2 yemek kaşığı sirke Bir fiske tuz 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı bal 2 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Kızartmak için: 15 su bardağı sıvı yağ Hazırlanışı: Öncelikle toz şeker ve suyla şerbeti 10 dakika kadar kaynatın Limon suyu ve balı ekleyip ateşten alıp iyice soğutun Bir kasede yoğurt, yumurta, su, sirke ve tuzu mikserle çırpın Azar azar un ekleyerek koyu boza kıvamında bir hamur elde edin Kabartma tozunu ekleyin Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın Tatlı kaşığı dolusu harçtan alıp yağa bırakın Tavayı sallayarak her tarafı pembe renkte oluncaya kadar kızartın Servis tabağına alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirerek servise sunun |
|