Çıtır Kurabiye - Çıtır Kurabiye Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çıtır Kurabiye - Çıtır Kurabiye TarifiÇıtır Kurabiye - Çıtır Kurabiye Hazırlanışı Malzemeler: Hamur: 100 g margarin 1 yumurta sarısı 1 limon kabuğu rendesi Yarım çay bardağı toz şeker 1,5 çay bardağı yulaf ezmesi 2,5-3 çay bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu yumurta akı 1 çay bardağı yaprak badem Dolgu: 1 çay bardağı çilek reçeli Hazırlanışı: Hamur: Margarin, yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi, toz şeker, yulaf ezmesi, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın Bu hamuru 2-3 mm kalınlığında açıp çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta akı sürün Yaprak bademleri de üzerlerine serpin ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika Fırından çıkartıp soğutun Dolgu: Kurabiyelerin düz taraflarına çilek reçeli sürün ve ikişer ikişer yapıştırın |
|