Şehzade Pilavı - Şehzade Pilavı Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehzade Pilavı - Şehzade Pilavı TarifiŞehzade Pilavı - Şehzade Pilavı Hazırlanışı Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Pirinç 3 su bardağı Su 2 yemek kaşığı Antep Fıstığı 2 yemek kaşığı Badem 2 yemek kaşığı Kuru Üzüm 1 çay kaşığı Tarçın 1 çay kaşığı Limon Suyu 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 yemek kaşığı Sıvı Yağ Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Ayıklanıp yıkanmış pirinci, tuzlu ve sıcak suda iki saat bekletin Yıkayıp, suyunu süzün Bademi kaynar suda 5 dakika bekletip, kabuklarını soyun Tencereye tereyağı ve sıvıyağı alın Antep fıstığı ve bademi ekleyip, 2-3 dakika kavurun Pirinci ekleyip, birkaç dakika daha kavurun Kuru üzüm, tarçın, limon suyu, tuz ve suyu katın Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pilavı pişmeye bırakın Daha sonra ocaktan aldığınız pilavın üzerine kağıt havlu örtüp, 15 dakika kadar demlendirin Pilavı karıştırıp servis yapın Sıcakken servis yapınız |
|