Kuzu But ve Pilav |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu But ve PilavKuzu But Malzeme Listesi:
Kemiği çıkarılmış kuzu butun heryeri tuzlanır ve karabiberlenir Tencerede 1,5 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve kuvvetli ateşte kuzu butun önü ve arkası 1-2 dakika kızartılır (etin yüzeylerinde kırmızı kızarmamış yer kalmayacak şekilde) Ocağın ayarı en hafif ayara getirilir (tercihen en küçük ocağa alınır ve ocak kısılır), kapağı da kapatılarak 2-2,5 saat hiç su ilave etmeden kendi suyunda pişirilirEt piştiği zaman tencerede hiç su kalmayacak ve et yağına kalmış olacak Pilavın Yapılışı: Pilav yapacağınız zaman fırsatınız varsa sabahtan pirinci sıcak su ile ıslatın, eğer zamanınız yoksa sicak suyun icinde ne kadar tutabiliyorsaniz o kadar bekletin Tencerede tereyağını eritin, pirincin suyunu süzerek tencereye ilave edin, tuz atın Pirinç taneleri birbirine yapışıp, kümeleşmeye başlayıncaya kadar karıştırarak kavurunBu aşamadan sonra sıcak suyu ilave edin1-2 kere karıştırdıktan sonra ocağın ayarını en hafif konuma getirerek kapağını kapatıp pişirin Suyunu tamamen çektikten sonra ocağı kapatın ,kapakla tencere arasına 1-2 kat kağıt havlu koyarak pilavınızı 10-15 dakika dinlendirin Serv Pilavı geniş ve derin bir servis tabağına alın, üzerine yumuşacık pişmiş kuzu etini ilave edin, pilavın üzerine hafif dağıtarak yerleştirin Pilav ve etinizi bu şekilde masaya alın ve servis tabağından servis yapın Bu sekilde pisirilmis kuzu etini arkadasim Nuray sayesinde ogrendimGercekten cok lezzetli oluyor, umarim sizler de dener ve begenirsiniz Afiyet olsun |
|