![]() |
Pırasalı Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pırasalı BörekMalzemeler: 3 adet yufka 1 adet yumurta 500 gr pırasa 2 adet orta boy havuç Yarım çay bardağı sıvıyağ 2 su bardağı yoğurt tuz fırın tepsisini yağlamak için margarin Pırasalı Börek Yapımı Yapılışı: 1- Pırasaların ayıklayıp yıkayın ![]() ![]() ![]() 2- Geniş bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak üzerine pırasaları ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika kadar soteleyin ![]() 3- Pırasalar hafifçe öldüğünde üzerine rendelediğiniz havuçları ve tuzunu ekleyerek 2-3 dakika daha soteleyin ![]() ![]() ![]() 4- Pişen iç harcı soğumaya bırakın ![]() 5- Böreğin yoğurtlu harcı için derin bir kapta yoğurt, yumurta ve bir miktar sıvıyağı iyice karıştırın ![]() 6- Fırın tepsisini yağlayın (ben genellikle margarin kullanırım) 1 adet yufka tepsiden taşacak şekilde serin ve yumurta fırçası yada çatal yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harçtan sürün ![]() 7- Her koyduğunuz yufka katına, yoğurtlu sostan sürün ve pırasalı harçtan yayarak yufkanın kenarda kalan parçaları ile üstünü kapatın ![]() 8- En son kata gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|