Patatesli Börek |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli BörekMalzemeler: 3 adet yufka 3 adet orta boy patates 1adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı margarin tuz, kırmızı pul biber,karabiber 1 cay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 2 adet yumurta (beyazları içine sarıları dışına) Yapılışı: [*]Soğanı soyun ve yemeklik doğrayın Patatesleri soyun ve rendeleyin[*]Margarini tavaya koyun ve üzerine soğanları ekleyeyinS oğanları orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun[*]Kavrulan soğanlara patatesleri ve baharatları ekleyerek patatesleri suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak pişirin[*]Sıvıyağ, yoğurt ve yumurta aklarını kasede tamamen karışana çırpın[*]Yufkaları tezgahın üzerine üst üste serin ve 4 parçaya bölün[*]Yufkaya fırça yada çatal yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harçtan sürün[*]Yufkanın geniş kısmına boydan boya patatesli içten koyun (çok bol koymayın) ve rulo şeklinde sarın[*]Tüm ruloları sağdan sola doğru sararak bir birine bitişik şekilde yağlanmış tepsiye dizin[*]Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine kenara ayırdığınız yumurta sarılarını fırça yardımıyla sürün[*]Son olarak üzerilerine susam ve çörekotu serperek 180 derece önceden ısıtılmıs fırında üzeri kızarana kadar pişirin |
|