Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, otlu, peynirli

Peynirli Otlu Börek

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Otlu Börek



1-2 orda boy soğan
4 yufka
3 yumurta
1 bardak yoğurt
2 çay bardağı zeytinyağı
en az yarım demet pazı ve ıspanak
istenildiği beyaz peynir
Tuz, karabiber, isteğe göre kırmızı biber
Yapılışı:
Pazı ve ıspanağı istediğiniz miktarda alın ve yıkayın ve durulayarak doğrayın Peynirin kullnacağınız kadarını ufalayın yada çatal yardımı ile ezin Soğanı yemeklik doğayın ve geniş derin bir tavada zeytinğağı ile kavurun
Doğradığınız otlarıda ekleyin ve hafifçe öle ne kadar yağda kavurun Üzerine tuzu ve katmak istediğiniz baharatlarıda ekleyerek 1-2 kez daha karıştırın ve kapağını kapatarak ılınmaya bırakın Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını bir kapta çırpın
İstediğiniz büyüklükte tepsiye ilk yufkanızı yayın (eğer küçük tepsi seçerseniz yufkaları 2 ye bölün) Üzerine hazırladığınız harctan sürün ve otlardan yayarak üzerine yeni bir yufka serin
Yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi yapın ve kenardan çıkan yufkaları böreğin üzerine kapayarak 200 derece önceden ısıtılmış fırına verin Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı sürebilirsiniz yada kalan yoğurtlu harçtan dökebilirsiniz(

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.