Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kişnişli, salatalık, turşusu

Kişnişli Salatalık Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kişnişli Salatalık Turşusu



Malzemeler:
1 kilo turşuluk salatalık
yarım demek maydanoz ya da dereotu
1 baş sarmısak
10 yemek kaşığı kişniş tohumu
1 su bardağı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 litre su için 6 yemek kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
1- Salatalıkları ieteğe göre enine ya da boyuna dilimleyin, bütün kullanacaksanız bıçak yardımıyla delin
2- Sarımsakları soyun, dereotu ya da maydanozu yıkayın
3- Salatalalıkları kavanoza sarımsaklarla ve kişniş tohumlarıyla karıştırarak istifleyin
4- Salamurayı hazırlamak için 1 litre kaynayıp soğumuş suya , sirke, tuz ve şekeri ekleyerek tuz ve şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın
5- Tuz iyice eridikten sonra salamura suyunu kavanozlara boşaltın En üste dereotunu ya da maydanozu yerleştirerek kapağı sıkıca kapatın
6- Güneş görmeyen bir yerde 2-3 hafta beklettikten sonra tadına bakın, eğer istediğiniz lezzete ulaşmışsa servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.