Kişnişli Salatalık Turşusu |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kişnişli Salatalık TurşusuMalzemeler: 1 kilo turşuluk salatalık yarım demek maydanoz ya da dereotu 1 baş sarmısak 10 yemek kaşığı kişniş tohumu 1 su bardağı sirke 1 yemek kaşığı toz şeker 1 litre su için 6 yemek kaşığı kaya tuzu Yapılışı: 1- Salatalıkları ieteğe göre enine ya da boyuna dilimleyin, bütün kullanacaksanız bıçak yardımıyla delin 2- Sarımsakları soyun, dereotu ya da maydanozu yıkayın 3- Salatalalıkları kavanoza sarımsaklarla ve kişniş tohumlarıyla karıştırarak istifleyin 4- Salamurayı hazırlamak için 1 litre kaynayıp soğumuş suya , sirke, tuz ve şekeri ekleyerek tuz ve şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın 5- Tuz iyice eridikten sonra salamura suyunu kavanozlara boşaltın En üste dereotunu ya da maydanozu yerleştirerek kapağı sıkıca kapatın 6- Güneş görmeyen bir yerde 2-3 hafta beklettikten sonra tadına bakın, eğer istediğiniz lezzete ulaşmışsa servis yapın |
|