Salatalık Turşusu |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Salatalık Turşusuİçindekiler: 3-4 kg küçük körpe salatalık 2-3 dal kereviz yaprağı 1 baş sarmısak 1 demet dereotu (isteğe bağlı) 2-3 adet defne yaprağı 1 lt suya 6 çorba kaşığı tuz Yapılışı: Salatalıkları bir iğneyle deliniz Kavanozun dibine ince limon dilimleri yerleştiriniz Salatalıkları iyice istifleyiniz Aralarına sarmısak, defne yaprağı ve kereviz yaprağı sıkıştırınız İnce limon dilimlerini, dıştan görülecek şekilde kenarlara yerleştiriniz Bir litre kaynatılmış ve kireçsiz suya, 6 çorba kaşığı rafine kayatuzu koyarak, salamurasını hazırlayınız Tuz iyice eridikten sonra kavanoza boşaltınız Salamuranın, salataların üstünü örtecek nisbette olması gerekir Defne yaprakları ve dereotu ile örtüp kavanozun kapağını sıkıca kapayınız 18-20 derece sıcaklıkta, suyunu zaman zaman savurarak 3-4 hafta bekletiniz |
|