Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
salatalık, turşusu

Salatalık Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salatalık Turşusu



İçindekiler:
3-4 kg küçük körpe salatalık
2-3 dal kereviz yaprağı
1 baş sarmısak
1 demet dereotu (isteğe bağlı)
2-3 adet defne yaprağı
1 lt suya 6 çorba kaşığı tuz
Yapılışı:
Salatalıkları bir iğneyle deliniz Kavanozun dibine ince limon dilimleri yerleştiriniz Salatalıkları iyice istifleyiniz Aralarına sarmısak, defne yaprağı ve kereviz yaprağı sıkıştırınız İnce limon dilimlerini, dıştan görülecek şekilde kenarlara yerleştiriniz Bir litre kaynatılmış ve kireçsiz suya, 6 çorba kaşığı rafine kayatuzu koyarak, salamurasını hazırlayınız Tuz iyice eridikten sonra kavanoza boşaltınız Salamuranın, salataların üstünü örtecek nisbette olması gerekir Defne yaprakları ve dereotu ile örtüp kavanozun kapağını sıkıca kapayınız 18-20 derece sıcaklıkta, suyunu zaman zaman savurarak 3-4 hafta bekletiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.