Tavuklu Keşkek |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu KeşkekTavuklu Keşkek Tavuklu Keşkek AVUKLU KEŞKEK MALZEMELER Yarım kg aşurelik buğday 1 adet tavuk bulyon 1 adet büyük boy tavuk 1 adet büyük boy soğan 125 gram tereyağı 1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber Üzerine: 1 su bardağı haşlanmış nohut TARİFİ Ayıklanmış buğdayı bol su ile yıkayın Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyonla birlikte yarım saat haşlayın Süzdüğünüz buğdayın üzerine tekrar su ekleyip, 1 gece bu suda bekletin Ertesi gün yıkanmış tavuğu tencereye ekleyin Ayıklanmış soğanı tencereye atın Kapağını kapatıp, tavuk ve buğday iyice haşlanana kadar pişirin Soğanı içinden alın Tavuk etini kemiklerinden ayırıp, buğdaya ekleyin Mikserle ya da parçalayıcı ile keşkeği iyice çırpın ve servis tabağına alın Üzerine bir tavada erittiğiniz toz kırmızıbiberli tereyağını gezdirip, nohut serpin Sıcak olarak servis yapın |
|