telli baba tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
telli baba tatlısıtelli baba tatlısı telli baba tatlısı Malzemeler: 125 gram margarin 1 çay bardagi siviyag 1 su bardagi yogurt 1 kahve fincani sirke 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Aldigi kadar un Içi için: 250 gram tel kadayif 1 su bardagi ceviz içi 2 çorba kasigi tozseker 1 çay kasigi tarçin Üzerine: Findik Serbeti için: 2 su bardagi su 3 su bardagi tozseker Yarim limonun suyu TARIFI: Margarini eritip, sogutun ve derin bir kaba alin Içine siviyag, yogurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve un ilave edin Elinize yapismayacak bir hamur elde edene kadar yogurun Hazirladiginiz hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin Diger taraftan içi için, tel kadayifi elinizle didikleyin Dövülmüs ceviz içi, tozseker ve tarçini ilave edip karistirin Dinlenen hamurdan mandalina iriliginde parçalar koparin Çay tabagi büyüklügünde açip içine kadayifli harçtan bir miktar koyun Elinizle kapatip yuvarlak sekil verin Tüm hamur ve iç harç bitene kadar isleme devam edin Tatlilari yaglanmis firin tepsisine dizin Üzerlerine elinizle bastirip findik koyun Önceden isitilmis 180 derece firinda üzerleri kizarana kadar pisirin Diger taraftan serbeti hazirlayin Tozseker ve suyu 20 dakika kaynatin Tencereyi ocaktan alip, limon suyunu ilave edin Ilinmasi için bir kenara alin Pisen tatlilari servis tabagina aktarin Ilik tatlilarin üzerine ilik serbeti gezdirin |
|