Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alışıktır, bebek, gürültüye, kabusu, olabilir, sessizlik

Bebek gürültüye alışıktır... Sessizlik kabusu olabilir

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bebek gürültüye alışıktır... Sessizlik kabusu olabilir

Dünya starlarını 'mutlu bebek yetiştirme' konusunda eğiten Doç Dr Harvey Carp: Ebeveynin yaptığı en büyük hata bebek doğduktan sonra onu hareket edemeyeceği sessiz bir odaya koymak Bebeğin gürültüye harekete ve kucaklanmaya ihtiyacı var
ABD'de UCLA Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Doç Dr Harvey Carp; Madonna Michelle Pfeiffer ve Pierce Brosnan gibi dünya starlarına 'mutlu bebekler ve çocuklar yetiştirme' konusunda destek verdi Acıbadem Maslak Hastanesi'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Dr Carp 'Mutlu Bebekler ve Çocuklar Yetiştirmenin Püf Noktaları' konusunda bir de konferans verip çocuk yetiştirmekteki deneyimlerini Türk aileleriyle paylaştı Bir kız babası olan Doç Dr Harvey Carp iki aylık bir bebeği susturmakta kullandığı özel teknikleriyle dikkatleri çekti Katıla katıla ağlayan bir bebeği birkaç saniye içinde susturmayı başaran Dr Carp ile mutlu bebekler ve çocuklar yetiştirmenin püf noktalarını bu konuda kullandığı özel teknikleri konuştuk

AĞLIYORSA GAZI VARDIR!
ne kadar sıkıntı yarattığının farkındadır Bebeklerin ağlamaları tüm anne ve babalar için baş edilmesi gereken büyük bir sorundur Doktorların eğitiminde çok ağlayan bir bebeğin kucağa alınması arabaya konularak gezdirilmesi kendini kötü hissettiğinde bitkisel çaylar verilerek sakinleştirilmesi gibi telkinlerde bulunulur Oysa tüm bunların yapılması bazı bebeklerde hiçbir işe yaramaz Eğer çocuk çok ağlıyorsa gazı var demektir Bu nedenle bebeğin gazınının çıkarılması öğretilmelidir

bebeklerin yüzde 95'ini bir dakikadan kısa sürede susturabildiklerini öğrendim Bunu öğrenince de kendi kendime düşündüm Bu insanlar ya Mars gezegeninden geliyordu ya da o kabiledeki insanlar bizim unuttuğumuz bir şeyleri yapmaya devam ediyorlardı Derken bir bebeği sakinleştirmek için ne yapmam gerektiğini ve bunun niçin işe yaradığını düşünmeye başladım Sonra fark ettim ki bebeklerin çoğu kolay bazıları zor Derken zor bebeklerin çok istekli ve duyarlı olduklarını anladım Kendilerini hareket etmeyen küçük bir bedende hapsolmuş gibi hissettiklerini gördüm

çok yumuşak ve ince bir bezle hafifçe kundaklayın Bacaklarını serbest bırakın yarım kundak yapın ve kollarını kundakla sarın Sonra bebeği kolunuzun üzerine yüzü açık şekilde elinizde yan yatar pozisyonda koyun Bebeğin yanağı elinizle temas etsin ve açık durumdaki eliniz bebeğe adeta rahat bir yastık olsun Kolunuzla da bebeğin tüm bedeni boyunca yatay bir şekilde destek verin Sonra aşağı yukarı yaylanarak bebeği hafifçe sarsın aynı zamanda kulağına yüksekçe bir sesle 'şşşşttttttttt' deyin Bebek susana ve rahatlayana kadar bu sesi çıkarmaya devam edin Siz de bebek sihirbazı olduğunuzu göreceksiniz

ELEKTRİK SÜPÜRGESİ SESİ
anne karnında ve rahim içindeyken bir duygular senfonisi içinde yaşarlar Maruz kaldıkları ses 24 saat boyunca çalışan elektrik süpürgesinin sesinden yüksektir Ebeveynin yaptığı en büyük hata bebek doğduktan sonra hareket edemeyeceği sessiz bir odaya koymaktır Bebeğin gürültüye harekete ve kucaklanmaya ihtiyacı var

ÜNLÜLER DE İYİ ANNE BABA OLMAK İSTİYOR
herkes gibi

TÜRK NİNELERİ GİBİ YARIM KUNDAKLAYIN
kundaklanarak aldığı pozisyonun rahim içindeki haline benzemesinden dolayıdır Bebeği kundaklamaya kalktığınızda bazı bebekler mücadele edebilir ağlayabilir bu onların bundan hoşlanmadığı anlamına gelmez kundağa devam etmek lazım Ancak burada önemli bir noktanın altını ısrarla çizmek isterim: Geleneksel Türk kundağı kollar için iyidir ancak bacakları da sıktığından kalça bacaklar ve dizler açısından sakıncaları vardır Tam ve sıkı kundakla bacakları düz bir şekilde kundaklamaya zorlamamak lazım bu kalçalara zarar verir Bacakların bükülmesine izin vermek lazım Kundaklarken bebeği aşırı sıcaklığa da mahkum etmeyin Bu nedenle kundaklamakta kullanılan bez çok ince olmalıdır Eğer ortam sıcaksa bebeğin sadece bezi yeterlidir

BEBEKLERİN DÜĞMESİ VAR O DÜĞMEYİ BULUN
emmek göz kırpmak gibi birçok başka refleksleri de bulunuyor Şimdi biliyoruz ki onları sakinleştiren daha iyi uyumalarını sağlayan bir refleks var Bir refleksi tetikleyebilmek için onu tamamen doğru şekilde yapmanız lazım Doğruya yakın bile olsa yetersiz kalabilir Bacaklarda dize vurduğumuzda dizi kaldıran refleksi uyarabilmek için en doğru yere en doğru şekilde vurmak zorundayız Bu ya hep ya hiç prensibine göre çalışır bunun için de en doğruyu yapmak zorundayız Ben fark ettim ki bu özel refleksin çalışmasını sağlamak için 5 yol var Bütün bunlar bebeğin rahim içindeki deneyimini taklit eder

ARKADAŞLARIYLA OYNASIN
bu nedenle de diğer çocuklara göre daha fazla oranda kazaya maruz kalabilirler İkinci önemli nokta ise bu çocukların dışarı çıkarılması ve gün içinde başka çocuklarla zaman geçirmelerinin sağlanmasıdır

BAKIMINI 4-5 KİŞİ YAPSIN ANNE YIPRANMASIN!
zor anneler de yok mu? Sabırsız haşin ve sert davranışlarla bebeklere yanlış davranan annelere ne öneriyorsunuz?
Öncelikle annelerin bilmesi lazım ki bir bebeğe bakmak ihtiyacı içgüdüseldir ama bu bakımı da öğrenmek gereklidir Yapamadıklarında kendilerini suçlamasınlar bir bebeğin bakımı bir kişinin altından kalkabileceği bir iş değildir Köylerde eskiden olduğu gibi 4-5 kişi bir bebeğin bakımını üstlenmelidir Ben zor anneler olduğuna inanmıyorum Yeterince yardım almayan anneler olduğunu düşünüyorum Anneler yalnız kalırsa bebeği susturmakta yeterli olamazsa emzirmeyi doğru bir şekilde yapamaz ve bebeğini doyuramazsa aç kalan bebek de sürekli ağlarsa annenin de sinirleri yıpranacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com