Big Ben-Big Ben Saat Kulasi -Ingiltere Londra Big Ben Saat Kulasi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Big Ben-Big Ben Saat Kulasi -Ingiltere Londra Big Ben Saat Kulasibig ben saat kulasi hakkında - big ben saat kulesi bilgileri - big ben saat kulesi resimleri Big Ben saat kulesi bakim için durdu Ingiltere'nin çan sesiyle ünlü 149 yillik saat kulesi Big Ben, bu kez bakim nedeniyle durdu 1858'den bu yana Londra'yi çinlatan tarihi kuledeki saatin, temizlik ve çesitli onarim islemleri için yerel saatle 0800'de durdurulmasinin ardindan Big Ben'in bulundugu alan sessizlige büründü 96 metre yüksekligindeki saat kulesine çikan isçiler saati 12 konumuna getirere çalismalarina basladi Yetkililer saatin, alternatif bir elektrik mekanizmasinin yerlestirilmesinin ardindan gecenin geç saatinde yeniden çalistirilacagini ve dogru zamani gösterecegini söyledi Ancak Londralilar'in her saat basi çalan 138 tonluk çanin sesini dinlemesi 4 ila 6 hafta alacak Kulenin dört bir tarafinda yer alan 7 metre çapindaki saatlerin disinda 312 cam parça yer aliyor Saatin yelkovani 43 metre, akrebi ise 27 metre uzunlugu sahip Big Ben Big Ben (İngilizcede: Büyük Benjamin), Londra'da Westminster Sarayı'nın yanındaki ünlü saat kulesidir Dünyanın en büyük ikinci dört taraflı saatidir Kule eski Westminster Sarayı'nın 16 Ekim 1834'de bir yangın ile tahrip olmasından sonra Charles Barry'nin yeni saray tasarımının bir parçası olarak dikildi Kule Victoria Gotik stilinde ve 963 metre yüksekliğindedir "Big Ben" aslında saat kulesinin çanının adıdır, ancak halk tarafından tüm yapıyı belirtmek için kullanılır olmuştur Vikipedi'alıntı |
|