![]() |
Haksız Olanda Affedilmelimi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haksız Olanda AffedilmelimiHaksız Olanda Affedilmelimi Haksızı da affedenler, dünya ve ahirette saadete kavuşurlar ![]() Kendisini içkiden kurtaramayan bir müslüman, hizmetçisine dört dirhem verir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hangi duayı etmemi istersin? - Hizmetçilikten kurtulmak istiyorum ![]() - İkinci isteğini söyle! - Fakire verdiğim dört dirhem benim değildi ![]() ![]() ![]() - Üçüncü isteğin nedir? - Efendimin tevbe edip içkiyi bırakmasını istiyorum ![]() - Dördüncü arzun nedir? - Allahü teâlânın beni, efendimi, seni, kavmimizi affetmesini istiyorum ![]() Mansur bin Ammar,hepsi için gerekli duayı yapar ![]() ![]() ![]() - Sen neler istedin? - Hizmetçilikten, kölelikten kurtulmayı istedim ![]() - Peki seni azat ettim ![]() - Dört dirhem istedim ![]() - Al şu dört dirhemi ![]() - Tevbe edip içkiyi bırakmanı istedim ![]() - Tevbe ettim ![]() - Allahü teâlânın hepimizi affetmesini istedim ![]() Efendisi duraklar, (İşte bu benim elimde değildir) der ![]() ![]() Her müslüman da elinde olanı esirgememeli, daima affedici olmalıdır! |
![]() |
![]() |
|