Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duyması, gıybeti, hakkında, insanın, yapılan

İnsanın Kendi Hakkında Yapılan Gıybeti Duyması

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnsanların kötülemelerinden ve ayıplamalarından korkmaya karşı ilaç olarak şöyle düşünmelidir: Kötülemeleri doğru ise, ayıplarımı bana bildirmiş oluyorlar Bunları yapmamaya karar verdim demeli, böyle kötülemelerden ferahlık duymalıdır Onlara teşekkür etmelidir

Hasan-ı Basri hazretlerine, birisinin kendisini gıybet ettiğini haber verdiler Ona bir tabak helva gönderip, (Sevaplarını bana hediye ettiğini işittim Karşılık olarak bu tatlıyı gönderiyorum) dedi İmam-ı a’zam Ebu Hanife’ye, birisinin kendisini gıybet ettiğini söylediler Ona bir kese altın gönderip, (Bize verdiği sevapları arttırırsa, biz de karşılığını arttırırız) dedi

Yapılan kötüleme yalan ise, iftira ise, zararı söyleyene olur Onun sevapları bana verilir Benim günahlarım, ona yüklenir demelidir İftira etmek, nemmamlık yapmak [söz taşımak], gıybet etmekten daha fenadırlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com