Bir Karim Olsun Istiyorum |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Karim Olsun IstiyorumAllah oyle guzel yaratmiski ne kadin erkeksiz nede erkek kadinsiz olmuyor bir elmanin iki yarisi gibiyiz,Burdaki ornekde gunluk yapilan seyler var aslinda genelde herseyi yapan kadin degilmi evi disi kus kuruyorama bu demek degilki kadin kole gibi kulaniliyor okudugumda bunu aklima gelen ilk sey bu olmustu kadin kolemi tabiki hayir erkek erkeligini bilip gorevini yaparsa kadin kadinligini bilip gorevini yaparsa ve kaldiki evlilik hayati paylasmaksa biz kadinlar feministik yapmamiza gerek yok Biryede okumustum sevdigim bir sozdu Yuvanizi sabir topraginda,hosgoru isiginda,sevgi ile sulayinizi Yazilacak cok sey var ama yazdikca uzuyor bu konu en iyisi burda kesmek,sonu gelmeyen bir konuda bu sanirim Herkese mutluluk lar diliyorum |
06-25-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Karim Olsun IstiyorumBurada tarif edilen kadın imkansız bir kadın değilki bu yazılanları evli olan yada bir erkekle aynı evde yaşayan her kadın hergün yapıyor çocukta bakıyor ,eşiylede ilgileniyor eviylede ilgileniyor dışardada çalışıyor kadınların hepsi bunları herhangi bir karşılık beklemeden zorlanmadan yapabilen varlıklar Sorun olan erkeklerin bunu görememesi yada gördüğü halde bu kadar güçlü bir varlıkla aynı evde yaşamayı becerememesi onun bu şevkatini gücünü kaldıramaması ama bu güçten de vazgeçememeleri hepsi bu |
06-25-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Karim Olsun IstiyorumJudy Syfers`in Ünlü Makalesi Karilar olarak siniflandirilan insanlardan biriyim Ayni zamanda bir anneyim Bir süre önce karisindan yeni bosanmis bir arkadasima rastladim Bir çocugu vardi ve tabii ki çocuk eski karisiyla yasiyordu Yeniden evlenmek istedigini söyledi Bir aksam evde ütü yaparken bu arkadasim aklima geldi ve birden benim de bir karim olsa hiç fena olmaz diye düsündüm Neden bir karim olsun istiyordum? Kendimi ve bakmakla yükümlü oldugum digerlerini destekleyebilmek için yüksek ögrenimimi bitirmek isterim Karim ben okulu bitirene kadar çalisip bana bakar Çocuklarimiza da bakar Onlarin doktor-disçi randevularini kollar, iyi beslenmelerini saglar Her zaman temiz ve bakimli olmalarina dikkat eder Karimin çocuklarima her zaman sevgi göstermesini, okul ve sosyal iliskilerinde basarili olmalarini saglamasini isterim Ben derslerimden zaman ayiramayacagim için çocuklari gezdirmek, hasta olduklarinda bakmak, özel ilgi gerektigi zamanlarda ilgilenmek karimin görevleri arasinda olur Karimin gerektigi zaman isten izin alabilmesi mümkün olmali, ama bu, isten atilmasina neden olmamali Bu izin almalar, maasindan kesintilere yol açabilir, ancak o kadarina göz yumabilirim Karimin benim fiziksel ihtiyaçlarimi da karsilamasi gerekir Evimi temiz tutup benim ve çocuklarin arkasindan toplayip düzeltir Giysilerimi temiz ve ütülü, esyalarimin da aradigim anda bulabilmem için yerli yerinde olmasina özen gösterir Karimin iyi bir ahçi olmasini, yemek alisverisini ve pisirecegi yemekleri iyi planlamasini, yemekte bana ve çocuklara güler yüzlü davranmasini, yemekten sonra da benim ders çalisabilmem için bulasiklari yikamasini isterim Hasta oldugumda bana bakip sevgi gösterir, kaçirdigim dersler için beni avutur Tatile gittigimizde dinlenebilmem için çocuklarin beni rahatsiz etmemelerini saglar Karimin görevlerinden yakinmamasini isterim Ancak çalismalarimda karsilastigim sorunlari anlatmak istedigimde beni ilgiyle dinlemesini ve gerektiginde yazdiklarimi temize çekmesini beklerim Karimin sosyal hayatimin ivir ziviriyla ilgilenmesi gerekir Disari çikacagimiz zamanlarda çocuk bakicisi bulmasini, arkadaslarimi eve davet ettigimde özel yemekler yapip ikram etmesini, ancak ben ve arkadaslarim ilgimizi çeken konularda konusurken sözümüzü kesmemesini isterim Çocuklarin beni ve konuklarimi rahatsiz etmemeleri için karimin onlari erken yatirmasini isterim Konuklarin küllükleri temiz mi, tabaklari bosalmismi, içkileri var mi, kahveleri tam istedikleri gibi mi? Bu gibi ayrintilara özen göstermesi gerekir Karimin cinsel gereksinimlerim konusunda da duyarli davranmasi gerekir Istedigim zaman tutkuyla sevismeli ve beni doyuma ulastirmali Ve tabii eger havasinda degilsem benden cinsel ilgi beklememeli Baska çocuk istemedigimden karimin dogum kontrolü konusunda tüm sorumlulugu almasi gerekir Bana sadik olmasi, entellektüel hayatimin birtakim kiskançliklarla kesintiye ugramamasi bakimindan önemli Ancak benim cinsel ihtiyaçlarim monogamiye kati bir bagliligi gerektirmeyebilir Bunu anlayisla karsilayacak bir karim olmali Eger bir rastlanti eseri simdiki karimdan daha uygun biriyle karsilasirsam, karimi yenisiyle degistirme özgürlügümün de olmasi gerekir Yeni bir hayata baslayabilmem için karimdan çocuklari almasini ve benim de yüzde yüz özgür olabilmem için onlarin tüm sorunlariyla ilgilenmesini beklerim Okulu bitirip de ise basladigimda karimin kendini tam anlamiyla görevlerine adayabilmesi için isini birakip evde oturmasini isterim Allahim kim bir karisi olsun istemez ki?? Yoruma acik,Fikirlerinizi yazarsaniz sevinirim |
|