![]() |
Kahve Fincanı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahve FincanıYaşlı kadın, bir antika dükkanından aldığı yüzyıllık fincanı özenle salon vitrinine yerleştirdi ![]() ![]() ![]() Hayranlıkla fincanı seyretmeye devam etti ![]() 'Bana hayranlıkla baktığının farkındayım ![]() ![]() ![]() Kadın şimdi hayret içindeydi ![]() Kekeleyerek: 'Nasıl? Anlayamadım?' diyebildi yaşlı kadın ![]() 'Demek istiyorum ki, ben bir zamanlar çamurdan ibarettim ve bir sanatkâr geldi ![]() ![]() 'Yeter! Lütfen dur artık!' diye bağırmak zorunda kaldım ![]() Ama usta sadece gülümsedi ve; 'Daha değil!' diye cevapladı beni ![]() 'Sonra beni alıp bir tahtanın üzerine koydu ![]() ![]() ![]() 'Lütfen beni bu şeyin üzerinden kurtar ![]() Ama usta bana bakıp gülümsüyordu: 'Henüz değil!' 'Derken beni aldı ve fırına koydu ![]() ![]() ![]() ![]() Fırının duvarlarına vurmaya başladım ![]() 'Usta usta! Lütfen izin ver buradan çıkayım!' 'Pencereden onun yüzünü görebiliyordum ![]() ![]() 'Bir saat kadar sonra, fırını açtı ve beni çıkardı ![]() ![]() ![]() 'Boyalı fırçayla bana hafif hafif dokunmaya başladı ![]() ![]() 'Lütfen usta! Yapma, gıdıklanıyorum!' dedim ![]() 'Sonra beni nazikçe tutup yine fırına doğru yürümeye başladı ![]() ![]() ![]() Fırını açıp beni içeri iteleyip kapağı kapattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Tam son nefesimi vermek üzere olduğumu düşünüyordum ki, kapak açıldı ve ustanın nazik eli beni çekip dışarı çıkardı ![]() ![]() 'Şimdi tam istediğim gibi oldun ![]() Ona 'Evet' dedim ![]() Bir ayna getirip önüme koydu ![]() ![]() ![]() ![]() 'Evet bu sensin!' dedi usta ![]() ![]() Eğer seni bir çamur parçası iken üzerinde çalışmasaydım, kuruyup gidecektin ![]() Döner tezgahın üstüne koymasaydım, ufalanıp toz olacaktın ![]() Sıcak fırına sokmasaydım, çatlayacaktın ![]() Boyamasaydım, hayatında renk olmayacaktı ![]() Ama sana asıl güç ve kuvveti veren ikinci fırın oldu ![]() Şimdi arzu ettiğim her şey var üzerinde ![]() Ve ben kahve fincanı, şu sözlerin ağzımdan çıktığını hayretle fark ettim: 'Ustam! Sana güvenmediğim için beni affet! Bana zarar vereceğini düşündüm ![]() Beni benden fazla sevip iyilik yapacağını fark edemedim ![]() Bakışım kısaydı, ama şimdi beni harika bir sanat eseri yaptığını görüyorum ![]() Benim sıkıntı ve acı diye gördüğüm şeyleri bana verdiğin için teşekkür ederim… Teşekkür ederim ![]() * * * * * * Usta fincanı, yaratıcı insanı şekillendirir ![]() ![]() Kahrın da hoş, lûtfun da hoş demesini bir öğrenebilsek… |
![]() |
![]() |
|