Hayatın Kenarında Sığıntıyım |
06-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayatın Kenarında SığıntıyımHayatın kenarında bir sığıntıyım Gurbette yaşayan mahcup bir delikanlı Başını kaldırıp kızların gözlerine; hatta yüzlerine bakmaktan hicâp eden saf bir delikanlı Hayatın ve dünyanın albenili yüzüne bakmadım, bakamadım Korktum dünyadan Korktum şehrin dağdağasından Parkların çıkışını kaybetmek endişesini taşıdım sürekli İşime geç kalmaktan, evde çocuklarımı yalnız bırakmaktan koktum ve hayatın kenarında durdum Oysa bilirdim ki çiçeğe düşmüş şebnem taneleri çokça mâsumdu ve yaralamazdı kalbimi Genç kızların gölgesini hayata, dünyaya benzetirdim Oraya bir bakıp kanarsam, hayata düşüp kaybolabilirdim Zaten gurbetteydim, kimim kimsem yoktu Bir de kaybolursam ne olurdu hâlim Bu dünyada kaybolmam, bâki dünyâyı da kaybetmeme neden olabilirdi Bu dünyada ürkek, tedirgin ve de ince bir misafir gibi hep gurbeti yaşaya yaşaya gitmeye razıyım Bu razılığım bana ürkek bir ceylân kimliği kazandırıyor, dünyanın farkında olmadığı Dönüp bakınca görüyorum ki nice akşamlar görüp sevmişim, şimdi sanki yoklar Ellerimde kırışmışlığın izleri kaldı bana, gün batımını hatırlatan Çocukların gözlerine bakabildim, Yağmurlarla temizlenmiş sabah gibiydiler |
|